Летището в София представя лого, което умело съчетава традиции и

...
Летището в София представя лого, което умело съчетава традиции и
Коментари Харесай

Летище София си хареса ново лого, какво означава

Летището в София показва лого, което ловко съчетава обичаи и нови хоризонти. Стилизираното изображение преплита в себе си скрити знаци с отличителни за София забележителности. То е съвременно, динамично и цели да способства за цялостния нов образ на летище София, оповестяват от аеропорта.

Логото е композиция от интернационалния код на летището SOF и прикрито на пръв взор съвпадане на буквите IA в SOFIA, които могат да се прочетат като интернационално летище на британски (International Airport). Освен, че е обвързвано с летището, логото вплита в себе си стилизирано изображение на планината Витоша като купол на буквата А, което укрепва асоциативната връзка на аерогарата с обкръжаващия я столичен град и с естествените забележителности към него.

Друг детайл е излитащият аероплан, който образува британската писмен знак „ ай “ (I). Формата на всички букви пък припомня формите на перона на летището. Избраните цветове също не са инцидентни. Те са микс от багрите на българската природа с отпратка към грижата за околната среда, като базова полезност за „ СОФ Кънект “.

Посланието, което логото носи е нови хоризонти по пътя за превръщането на столичната аерогара в 5-звездно районно летище. В унисон с новата образна еднаквост в околните месеци за летище София следва и изцяло ребрандиране. Корпоративният уебсайт и страниците в обществените мрежи към този момент са ребрандирани.







Логото е създадено в партньорство с рекламна организация " Ноубъл графикс ", която работи по плана за изцяло нова образна еднаквост на летището. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР