Летището в Хонконг отново затвори заради протести. Регистрирането на пътници

...
Летището в Хонконг отново затвори заради протести. Регистрирането на пътници
Коментари Харесай

Летището в Хонконг отново затвори заради протести

Летището в Хонконг още веднъж затвори поради митинги . Регистрирането на пасажери за полети е спряно на интернационалното летище за втори следващ ден, оповестява БиБиСи.

Летището, което е едно от най-натоварените в света , е място за митинги пети следващ ден .

The latest from Hong Kong International Airport. Please contact your dedicated TAG Travel Executive if urgent help is needed. #HongKong https://t.co/3umsfMRqIS
— TAG (@TAGGrp_) August 13, 2019
Видеоклипове в обществените медии демонстрират пасажери, които се пробват да минат да влязат през стачкуващи, които седят и блокират всяко тръгване .

Забелязват се протестиращи, които употребяват багажни колички с цел да построяват барикади , а някои пасажери изпадат в стрес.

Лидерът на града Кари Лам по-рано насочи ново предизвестие към протестиращите .

Hong Kong doesn’t give up. #antiEALB #antielabhk #hongkong pic.twitter.com/L5hSB5Hefy
— Shannon Walsh (@Shannondwalsh) August 13, 2019
Администрацията на летището спря всички полети до и от летището в понеделник , а превозвачът Cathay Pacific Airways Ltd съобщи през днешния ден, че са прекъснати всички регистрации за полети .

" Операциите на терминала на интернационалното летище в Хонконг бяха съществено нарушени вследствие на обществено събиран на летището през днешния ден ", добавя администрацията.

В настрана изказване Cathay Pacific изяснява: " Има възможност от по-нататъшни спирания на полети в къс период ".
 Лидерът на Хонконг: Протестите ни тласкат по път без връщане обратно
Лидерът на Хонконг: Протестите ни тласкат по път без връщане обратно

Кари Лам предизвестява за рисковите последици

Службата на Върховния комисар по правата на индивида на Организация на обединените нации прикани управляващите в Хонконг за въздържаност към стачкуващите , разгласи във вторник на брифинг в Женева представителят Рупърт Ковил, оповестява ТАСС.

" Службата приканва управляващите в Хонконг да работят сдържано, като подсигуряват, че правата на тези, които показват спокойно мненията си, се съблюдават и пазят ", добавя той.

Организация на обединените нации смята, че реакцията на правоприлагащите органи на вероятно принуждение би трябвало да бъде " пропорционална и в сходство с интернационалните стандарти за потребление на мощ ", изяснява Колвил.

#HongKong: all departure passages at terminal 2 of #HongKongAirport are completely blocked, included the emergency exits. pic.twitter.com/s0HBwwSUvs
— Thomas van Linge (@ThomasVLinge) August 13, 2019
Както формалният представител акцентира, получени са доказателства, че дейностите на службите в Хонконг не дават отговор на " интернационалните правила и стандарти ".

По-специално, сълзотворен газ неведнъж се пуска в посока " затворени пространства, цялостни с хора и непосредствено в някои протестиращи , което основава риск от гибел или съществени пострадвания ".

Организация на обединените нации прикани управляващите в Хонконг " неотложно да проверяват тези произшествия " и да подсигуряват, че правоприлагащите служби " съблюдават разпоредбите ". Ако е належащо, тези правила би трябвало да бъдат променени " в сходство с интернационалните стандарти ".

В същото време висшият комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида Мишел Бачеле " осъди всички форми на принуждение и заличаване на благосъстоятелност и прикани всички стачкуващи да изразят мненията си по кротичък метод ".

Бачеле приканва за " открит и приобщаващ разговор, ориентиран към мирното разрешаване на всички въпроси . Това е единственият благонадежден метод за реализиране на дълготрайна политическа непоклатимост и социална сигурност посредством основаване на способи, хората да вземат участие в публичните каузи ".

@SquawkCNBC @realDonaldTrump @JoeSquawk @kaylatausche welcome to #HongKong....

all these people WANT DEMOCRACY....

China is against Democracy and against the USA...

not good PR for getting a trade deal. Britain will come out against China...so will France. pic.twitter.com/mQCXMfY6Ym
— Walton, R. (@TruthWalton) August 13, 2019  Международното летище на Хонконг е затворено поради митинги
Международното летище на Хонконг е затворено поради митинги

Китай: Радикалните стачкуващи демонстрират първи признаци на тероризъм
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР