Летището на Хонконг обяви, че всички днешни полети са отменени

...
Летището на Хонконг обяви, че всички днешни полети са отменени
Коментари Харесай

Полетите в Хонконг бяха отменени заради многохилядни протести на летището

Летището на Хонконг разгласи, че всички днешни полети са анулирани поради огромна проява на основния му терминал, съобщи Агенция Франс Прес.

Протестната демонстрация е против полицейското принуждение против стачкуващи през уикенда, акцентира ДПА.

" С изключение на заминаващите полети, чиято регистрация към този момент е завършила, и на идващите полети, които към този момент пътуват за Хонконг, всички останали днешни полети се анулират. Дейността на интернационалното летище на Хонконг е съществено затруднена от днешните обществени събрания на летището ", оповестиха летищните управляващи.
 
 Guliver/Getty Images

Летището на Хонконг се употребява с интернационално самопризнание за успеваемостта си, като през предходната година то бе осмото най-натоварено в света със 74 милиона пасажери, отбелязва Агенция Франс Прес.-->

На терминала на идващите полети от петък има седяща стачка.

Хиляди  - 5000 души съгласно полицията - стачкуващи, огромна част от които облечени в черни облекла, се събраха на летището, с цел да посрещат задграничните посетители и да им изясняват аргументите за протестното придвижване и продемократичните демонстрации , провеждани в Хонконг от юни. 
 
 Guliver/Getty Images

Макар доста от стачкуващите да са младежи, измежду тях има и много фамилии и работещи, взели си болнични, с цел да вземат участие в протестната демонстрация , отбелязва ДПА.

" Трябваше да сме на работа, само че съгласно нас това е по-важно. Мисля, че държавното управление не стопира насилието, а вместо това се пробва да докара нещата до ескалация, като позволява на полицията да прави противозаконни и подтиснически дейности ", сподели стачкуващ.

Кадри с полицейско принуждение при демонстрации нощес в Хонконг шокираха обществеността на азиатския финансов център даже и след два месеца и половина на демонстрации, в които има от ден на ден подтиснически прояви, отбелязва ДПА.
 
 Guliver/Getty Images

Хонконг доближи п овратна точка след два месеца на улични демонстрации против държавното управление и насилието там би трябвало да спре, съобщи Ян Гуан , представител на службата по въпросите на Хонконг и Макао към Държавния съвет на Китай, представен от Ройтерс.

" Радикалните стачкуващи в Хонконг на няколко пъти използваха извънредно рискови предмети, с цел да нападат служители на реда, което към този момент е съществено закононарушение и разкрива първите признаци за тероризъм ", акцентира Ян Гуан, представен от Франс прес. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР