Летище Варна откри активния летен сезон, посрещайки първия полет с

...
Летище Варна откри активния летен сезон, посрещайки първия полет с
Коментари Харесай

Първият полет с организирани туристи за Лято 2023 пристигна във Варна

Летище Варна откри дейния летен сезон, посрещайки първия полет с проведени туристи. Полетът от Люксембург на самолетна компания Luxair бе посрещнат с впечатляваща водна арка, доста изненади, сувенири и мускали с българско лавандулово масло, на което България е производител номер 1 в света.

От 21 години насам, авиопревозвачът Luxair реализира полети без спиране до Летище Варна, даже и по време на COVID-19. Лятната им полетната стратегия ще се извършва до края на месец септември, оповестиха за Moreto.net от Летище Варна.

От средата на този месец стартират да се правят първите чартърни полети от Германия, като седмица по-късно започват и първите чартъри от Полша.

През този сезон имам рестарт на полетите от Хелзинки, които стартират от началото на месец юни, след тригодишно спиране.

И тази година Летище Варна ще посрещне две нови самолетни компании Arkia Israeli Airlines и Braathens International Airways, които ще извършват чартърни полети до Варна надлежно от Тел Авив и от Копенхаген.

Очаква се сериозен интерес и от страна на чешките туристи до Северното Черноморие, като за първи път ще се извършват и директни полети от Карлови Вари в Чехия до Варна.

За феновете на пътешествията това лято от Варна ще се оферират още повече благоприятни условия за директни полети до нови дестинации:

От началото на май националният авиопревозвач Bulgaria Air усилва честотите на полетите си от София до Варна, като през делничните дни по 3 пъти дневно, а в събота и неделя по 2 пъти дневно;

На 5-ти юни Air Serbia започва нов маршрут с постоянни полети от сръбската столица Белград до Варна;

От 6-ти юни постоянни полети ще бъдат оперирани също и до новото летище Радом във Варшава, които ще се извършват от полския народен авиопревозвач LOT Polish Airlines.

В допълнение, през тази година Ryanair ще предлага и директни полети до Краков, започващи от началото на юли.

От летището чакат растеж на трафика през 2023 по отношение на миналата 2022 година, само че към момента не се чака да бъдат достигнати равнищата от предпандемичната 2019 година.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР