Летище в кюрдския регион на Ирак беше засегнато от смъртоносна атака с дрон

...
Поне шестима души са били убити при предполагаема атака с
Коментари Харесай

Поне шестима души са били убити при предполагаема атака с дрон срещу летище близо до град Сулеймания в полуавтономния кюрдски регион в Северен Ирак, съобщиха официални източници каза Ал Джазира.

Махмуд Абделвахед от Ал Джазира, репортаж от иракската столица Багдад, каза, че летището Арбат, разположено на 50 км (30 мили) източно от Сулеймания, е било използвано от „антитерористичния“ бойен апарат, който е част от Сулеймания силите за сигурност.

„Остава да се знае дали всички жертви са от апарата за борба с тероризма“, каза той.

В миналото летището е било използвано за земеделски цели.

Двама членове на кюрдските сили за сигурност бяха ранени при атаката и бяха откарани по спешност във военна болница в Сулеймания при засилени мерки за сигурност, каза полицейски източник пред Ройтерс.

Абделуахид от Ал Джазира каза, че турски дронове са кръжали в района през последните три дни.

„Провинция Сулеймания е дом на антитурски и антиирански групировки и двете страни извършват въздушни нападения в и около Сулеймания“, каза Абделуахид от Ал Джазира, добавяйки, че все още не знаем кой стои зад атака.

Атаката идва в ден, когато федералното правителство на Ирак предостави на администрацията на полуавтономния кюрдски регион повече средства, за да може да плаща заплати.

Източник: Ал Джазира и информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР