Летище Хийтроу призова авиокомпаниите да спрат да продава повече билети

...
Летище Хийтроу призова авиокомпаниите да спрат да продава повече билети
Коментари Харесай

Летище Хийтроу призова авиокомпаниите да спрат да продават билети за лятото

Летище Хийтроу прикани самолетните компании да спрат да продава повече билети за пътувания през това лятото, откакто разгласи ограничаване в броя на пасажерите, които могат да летят от аеропорта.

Лондонското летище ще ограничи броя на пасажерите до 100 000 дневно до 11 септември, защото изпитва усложнения със оправянето с огромното търсене и неналичието на запаси, осведоми CNN Business.

Главният изпълнителен шеф Джон Холанд-Кей разгласи "трудното решение " в отворено писмо до пасажерите, заявявайки, че "през последните няколко седмици, откакто броят на заминаващите пасажери постоянно надвишава 100 000 дневно, станахме очевидци на интервали, в които равнището на обслужване пада до равнище, което е недопустимо...

Нашите сътрудници вършат всичко по силите си, с цел да може колкото се може пасажери да изхвърчат, само че не можем да ги излагаме на риск поради личната им сигурност и благоденствие. "

Много самолетни компании започнаха дейности за ограничението на броя на пасажерите, които идват и излизат от Хийтроу. Според Холанд-Кей обаче последните прогнози на Хийтроу сочат, че към този момент са продадени прекомерно доста места и затова самолетни компании би трябвало да спрат да продават билети в този момент.

През 2018 година през летището са прекосявали близо 220 000 идващи и заминаващи пасажери дневно.

Lufthansa, която към този момент анулира хиляди полети от Франкфурт и Мюнхен за летния сезон, разгласи, че може да внесе спомагателни промени в разписанието си "за пиковия интервал на трафика през август. "
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР