Летище Бургас ще бъде временно затворено за близо месец поради

...
Летище Бургас ще бъде временно затворено за близо месец поради
Коментари Харесай

Затварят летището в Бургас за близо месец

Летище Бургас ще бъде краткотрайно затворено за близо месец заради нужда от ремонтни действия. Това оповестиха от сдружението концесионер „ Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт “ АД.

Всички полети ще бъдат спрени от 06:00 часа на 7 март. Летището ще възобнови активността си на 30 март 2024 година.

Временното затваряне на летището е заради осъществяване на дейностите по поддръжка, свързани с възстановяване на сигурността на настилката на пистата и осветителната система преди началото на дейния летен сезон през тази година, уточни концесионерът. 

От 31 март самолетната компания „ Райънеър “ (Ryanair) възобновява полетите си от и до Бургас. През месец април ще извършват полети от Краков (Полша), Виена (Австрия) и Лондон Лутън (Великобритания), а от месец май се възобновяват полетите до Каунас (Литва) и Варшава Модлин (Полша), оказва се от летателния календар, разгласен в уеб страницата на превозвача. От началото на юни самолетната компания ще възобнови и полетите си от Дъблин (Ирландия), Будапеща (Унгария), Братислава (Словакия), Гданск и Познан (Полша).

Днес от „ Фрапорт " показаха, че самолетната компания „ Уиз Еър “ (Wizz Air) възнамерява да извършва 7 маршрута от Бургас. Първите полети би трябвало да бъдат осъществени през втората половина на месец юни 2024 година. Те ще са до Виена (Австрия), Катовице, Гданск, Люблин, Варшава (Полша), Будапеща и Дебрецен (Унгария). Продължава да се извършва и целогодишният маршрут до Лондон Лутън (Великобритания).

„ Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт “, в качеството си на виновен летищен оператор, поставя всички старания за по-нататъшното увеличение на броя на дестинациите до/от летищата в Бургас и Варна, като непрестанно работи за сигурността и осъществяването на други усъвършенствания на летищната инфраструктура, показаха още от сдружението. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР