Летищата във Варна и Бургас отчитат общ спад на полетите

...
Летищата във Варна и Бургас отчитат общ спад на полетите
Коментари Харесай

Над 70% спад на полетите отчитат летищата във Варна и Бургас

Летищата във Варна и Бургас регистрират общ спад на полетите от над 70% до края на юли.

Летищата във Варна и Бургас регистрират общ спад на полетите от началото на годината до края на юли със 73% в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Това оповестиха пресцентъра на " Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт " АД, компанията концесионер на двата аеропорта.

На летище " Варна " броят на пасажерите обслужени през май е повече от 12 000. През юни пасажерите надвишават 31 000, а през юли – са към този момент 103 000.

На летище " Бургас " са през май са обслужени 1500 пасажери, техният брой нараства до над 6200 през юни и над 121 000 през предишния месец.

" Предвид изменящите се равнища на заболеваемост в страната и рестрикциите от другите страни при пътувания от/до България e извънредно е мъчно да се създадат точни прогнози, даже и за настоящия месец, тъй като обстановката е извънредно динамична. Очаква се наклонността от месец юли да се резервира, с допустимо минимално усъвършенстване на спада на трафика поради новостартиралите 9 нови целогодишни дестинации на " Wizz Air " на летище " Варна ", е коментирал шефът на варненското летище Димитър Костадинов, представен от пресцентъра на компанията.

В началото на сезона държавното управление вкара дотация в размер от 35 евро на пътник за полети с туристическа цел, които имат най-малко 100 души. По мярката са планувани 55 млн. лева, което значи, че ще бъде подкрепено пътуването на близо 800 000 туристи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР