Лестър стана първият изолиран британски град на фона на рязък

...
Лестър стана първият изолиран британски град на фона на рязък
Коментари Харесай

300-хиляден британски град е под карантина

Лестър стана първият изолиран английски град на фона на внезапен скок на инфектираните с новия ковид. Британското държавно управление наложи карантина в града, където броят на инфектираните стана най-големият в страната.

Обединеното кралство последователно разхлабва ограниченията, наложени поради пандемията от COVID-19. В Лестър обаче се следи противоположният развой. Според здравния министър Мат Ханкок растежът на инфектираните там за последната седмица е 135 на 10 000 души, което е три пъти повече, в сравнение с във втория най-засегнат град. Ханкок прикани хората да анулират несъществените пътувания до и от Лестър, както и в границите на самия град, който се намира в Централна Англия. Съседните региони в графство Лестършир също са включени в карантинните ограничения.

Британският министър председател Борис Джонсън ще показа огромен оздравителен проект в поддръжка на английската стопанска система, която пострада тежко от пандемията от ковид. Очаква се министър председателят да разгласи проекти за ускорено строителство на лечебни заведения, учебни заведения, жилища, пътна и железопътна инфраструктура, съобщи bTV.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР