Лесно или трудно създавате приятелства? Понякога, с напредването на възрастта,

...
Лесно или трудно създавате приятелства? Понякога, с напредването на възрастта,
Коментари Харесай

Трудно създавате приятелства? Ето някои възможни причини за това

Лесно или мъчно създавате другарства? Понякога, с напредването на възрастта, хората като че ли по-трудно основават контакти, които да прераснат в другарство. Но в случай че вложите малко старания и сте стимулирани да се измененията, сигурно ще съумеете.
Защо мъчно създавате другарства?Ето няколко вероятни аргументи:

1. Тревожност

е огромна пречка в основаването на нови контакти. Ако сте напрегнати, по-трудно ще разговаряте. Вероятно даже изпитвате стеснение, страхувате се да не би индивидът против вас да си намерения нещо неприятно. Следващия път, когато това ви се случи, пробвайте да анализирате възприятията си и да си извадите поука.

2. Избягване

Случва ли ви се да ви поканят на събитие, на което знаете, че ще има доста непознати, и да откажете. Когато това се случи още веднъж, запитайте се " Защо? ". Ако единствено терзанието е вашата спирачка, помислете какво да измененията. Все отново няма по какъв начин да създадете нови, в случай че постоянно оставате вкъщи, нали?

3. Имате излишно високи упования

Може би желаете да се обкръжите с избрани хора, а други бихте изключили просто тъй като не дават отговор на условията ви. Например държите към вас да има хора с високи професионални достижения или пък фамилни и с деца. Помнете, че е прелестно, когато приятелският ви кръг е цветен, а не педантично селекциониран и монотонен.

 Добави изложение

Как неналичието на другари вреди на психическото здраве?
Човекът е обществено създание. Той има потребност да принадлежи към дадена група. Още от раждането бебето се нуждае от родителите си, а на по-късен стадий от други деца и така нататък Колкото повече пораства човек, толкоз по-важна става средата, и приятелите в частност.

Липсата на другари се отразява отрицателно на психическото здраве.

Няма възприятие за принадлежност , което постоянно се свързва с по-високи равнища на стрес.

Самота - приятелите могат да са най-малкото морална поддръжка, когато се сблъсквате с компликации.

Депресия - неналичието на другари покачва риска от обществена изолираност, а това усилва вероятността за меланхолия.



Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР