Лесно е, когато не изкарваш пари, да даваш съвети. Отстрани

...
Лесно е, когато не изкарваш пари, да даваш съвети. Отстрани
Коментари Харесай

Бизнесмен за болничните: Лесно е, когато не изкарваш пари, да даваш съвети

Лесно е, когато не изкарваш пари, да даваш препоръки. Отстрани е доста елементарно – един да снася яйцето, различен да кудкудяка. В живота това го виждаме на всички места. Това не е задоволително, заяви предприемачът Красимир Дачев в предаването " Неделята на Нова телевизия ".

Той и Ваня Григорова от КТ „ Подкрепа ” влязоха в спор за минималната работна заплата, както и за изплащането на първия ден от болничния. Дачев напомни, че през 2009 година бизнесът се е съгласил да заплаща първите три дни от болничния като краткотрайна мярка. Дотогава болничният се изплаща изцяло от страната.

Ваня Григорова пък насочи обвиняване, че компании карат служащите си да взимат болнични и да вървят на работа. „ Това е кражба от осигурителната система, това е кражба от труда на служащите ”, съобщи Григорова.

„ Работодателят е платил към този момент един път краткотрайната неработоспособност на своите служащи. Те ни карат да я плащаме повторно. Тогава ми дай инструмент, с цел да схвана дали е същински, или не ”, разяснява Дачев.

Той даде и образец с страни, където се изплащат болничните, издаването на подправен болничен лист е криминализирано, а при установяването му се лишава лицензът на лекаря, който го е издал.

„ Тази година ще имаме над 1 милион повече болнични от предходната година ”, изясни предприемачът.

Двамата спориха и за минималната работна заплата, както и за пенсията.

„ Минималната работна заплата от дълго време трябваше да е 1000 лв.. Минималната пенсия – хубаво е, че има някакво нарастване, само че с нея няма по какъв начин да се оцелее ”, разяснява Григорова.

„ Лесно е да искаш, мъчно е да го направиш. Увеличавайки обществената пенсия, се приближават до тези, които са си внасяли цялостен живот. Това демотивира хората, които внасят за пенсия. По-добре да се качва пенсията на тези, които са работили и са плащали ”, сподели Дачев.

Относно минималната работна заплата, Дачев изясни: „ Лесно е да искаш, само че би трябвало първо да ги изкараш. Ние малко изкарваме в България ”. / novini.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести ``

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР