Lenovo намекна че скоро ще пусне първия в света лаптоп

...
Lenovo намекна че скоро ще пусне първия в света лаптоп
Коментари Харесай

Lenovo напредва с разработката на лаптоп със сгъваем екран

Lenovo загатна че скоро ще пусне първия в света преносим компютър със сгъваем екран, както и дълго чакания модел Motorola Razr 2019 година По време на събитие в границите на софтуерната конференция IFA в Берлин старши вицепрезидентът на компанията Франсоа Барнибус удостовери, че компанията продължава да работи интензивно по стартирането на модела, само че отхвърли да даде точна дата. От думите му въпреки всичко стана ясно, че това най-вероятно ще се случи след стартирането на сгъваем телефон.

Става въпрос за Razr Phone, който е отговорът на Motorola на Samsung Galaxy Fold и Huawei Mate X. Очаква се обаче дизайнът да е нехарактерен даже за тази нова категория и да почерпи въодушевени от истинския Razr. Все още не знаем цената и датата, на която той ще бъде пуснат, само че се чака това да стане до края на тази година, а от Lenovo отхвърлят да разясняват съществуването на подобен модел.

Лаптопът със сгъваем екран, за който бе загатнато през май т.г., ще бъде " основна стъпка " в напъните на Lenovo да " върне нововъведението " в пазара на лични компютри, уточни Барнибус. И съобщи, че " има доста нови способи, с които да създадем преносимите компютри и компютрите новаторски ".

Все още не знаем и по какъв начин ще се споделя той, само че ще бъде част от бизнес серията ThinkPad X1. Екранът ще бъде с 13,3 " OLED екран и 2К резолюция. Той ще тежи под кг, а върху екрана му ще може да се употребява стилус.
 Снимка 441600
Източник:

Lenovo е най-големият производител на компютри в света и през предходното тримесечие регистрира пазарен дял от 24,9 % при преносимите компютри.

За първото фискално тримесечие компанията записа 5 % растеж на приходите до $12,5 милиарда, а чистата облага набъбна със 113 % до $162 милиона. За предходната година пазарът на компютри пораства с 4,6 %, до момента в който Lenovo записва растеж от 17,9 % в доставките.

Резултатите в мобилното поделение Motorola също са положителни, като то неотдавна излезе на облага за първи път от придобиването преди пет години, а приходите за предходното тримесечие порастват с $500 милиона. Motorola регистрира и 41 % растеж на доставките при лек спад на общия пазар.

Според Дилип Батия, вицепрезидент на Lenovo, положителните резултати се дължат на фокуса на компанията върху потребителското преживяване. " Брандовете, които ще оцелеят, са тези, които оферират прекарване. В последна сметка цената и продуктът няма да имат значение ", убеден е той.

Докато чакаме преносимият компютър със сгъваемия екран, Lenovo обнови част от предложенията си и ги сподели на конференцията IFA в Берлин. Присъединявайки се към други производители, компанията сподели актуализирани модели с процесори от десетото потомство на Intel.

Lenovo Yoga C940 ще се предлага в два размера - с 14 " и 15,6 " екрани. Най-любопитното при тях е, че те към този момент ще оферират бляскавост на екрана от цели 500 нита. Дилип Батия уточни, че след тестване на пазара и отговори на хиляди консуматори на марката, те са показали, че ниската бляскавост на множеството преносими компютри е най-големият проблем за тях. По-високата бляскавост дава опция за удобна работа при всякаква осветеност, изключително при мощна слънчева светлина.

Моделът, който служи по едно и също време като преносим компютър и таблет, е освежен и с десето потомство процесори Intel Core i7. Благодарение на по-ефективния процесор и софтуерни усъвършенствания, вложени от Lenovo, животът на батерията за 14-инчовия модел се чака да бъде до 17,5 часа, а за 15-инчовият - 12 часа. Освен това и двата модела поддържат към този момент бързо зареждане, което подсигурява 2 часа приложимост след единствено 15 минути на зарядно.

Интересно при него е също по този начин, че той е сертифициран по програмата на Intel " Project Athena " са тънки и леки преносими компютри с издържаща дълго време батерия. Той има и няколко любопитни нови функционалности, които употребяват изкуствен интелект. Една от тях е Super Resolution, която покачва резолюцията на видеото до FullHD (1080p), в случай че е по-ниска.

Q-Control пък усъвършенства работата му съгласно дейностите, които потребителят прави. В Stealth Mode вентилаторите се забавят и батерията устоя повече. Performance Mode е за моментите, в които ни би трябвало цялата мощност, а третият режим употребява AI, с цел да настрои оптимално работата. В този режим може да получим до 18-20% по-дълъг живот на батерията, дадоха обещание от Lenovo.

C940 предлага и режима Modern Standby, който разрешава незабавно " пробуждане " на преносимия компютър.

Lenovo обнови и серията ThinkBook, ориентирана към дребния и междинен бизнес и професионалните консуматори. Акцентът при тях са мощност и функционалности, подобаващи за бизнеса, само че с дизайн, който би трябвало да се хареса на всеки. Новите модели също получават процесори на Intel от десето потомство, като ще излязат на пазара през ноември.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР