Лекоатлети от 40 държави ще стартират в четвъртото издание на

...
Лекоатлети от 40 държави ще стартират в четвъртото издание на
Коментари Харесай

Атлети от 40 държави стартират в маратон Варна

Лекоатлети от 40 страни ще започват в четвъртото издание на Маратон Варна. Събитието е планувано за тази неделя със старт в 9.30 ч. от площад „ Независимост “ пред Операта и още веднъж се обрисува да се трансформира в огромен състезателен празник в Европейския град на спорта за 2019 година

В поръчките личат имена на състезатели от Австралия, Бахамите, Съединени американски щати, Англия и други, плюс обичайно мощните в дългите бягания представители на Африка.

Най-младият записал се до момента участник в дългите дистанции е 9-годишната румънка Елена Денебола, която ще бяга 10 км, а най-възрастен е 72-годишният Иван Димитров, който ще започва на същата отдалеченост. Шестима са спортистите, които към този момент са си обезпечили място в борбата за огромния джакпот от 20 000 лева в тазгодишната маратонска верига „ Бягането като метод на живот. “ Всички те реализираха преди месец на класическия маратон в Стара Загора резултати, които им дават право да вземат участие в разпределението на бонуса.

Част от тези елитни бегачи ще започват и тази неделя във второто огромно тестване от веригата – Маратон Варна. Според предварителните поръчки анализаторите чакат нови върхове на трасето и при мъжете, и при дамите. При дамите в последния миг се включи и шампионката на Хърватска в маратона Мария Трошич.

Заявка подаде и Катарина Похлод, тя е третата по мощ състезателка на Сърбия в тази дисциплинираност. Във Варна ще дойде и рекордьорката на Македония Адриана Попарсова, тя обаче ще започва на полумаратона.

Тези дни ще станат дефинитивно известни и българските участници. Засега е ясно, че на старт ще забележим Йоло Николов, Иван Попов и други В всеобщия старт на 2 км се чака да забележим няколко хиляди бегачи. /Радио Варна

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР