Лекоатлетът ветеран Кольо Налбантов донесе 3 медала от Балканиада, третира

...
Лекоатлетът ветеран Кольо Налбантов донесе 3 медала от Балканиада, третира
Коментари Харесай

В КАМПАНИЯТА НА СТАНДАРТ: Кралев награди легендата на Харманли

Лекоатлетът деец Кольо Налбантов донесе 3 медала от Балканиада, третира дружно с младите Мария споделя историята на Харманли в ученически музей Уникална галерия " 10 аргументи да остана в моя Харманли " показва преобразяването на града (ГАЛЕРИЯ)
 Спортът е здраве. Доказателство за това е легендата на Харманли - лекоатлетът деец Кольо Налбантов. Той справедливо сграбчи премията в акцията " Моят град " на " Стандарт " и община Харманли. Престижното отличие му връчи персонално спортният министър Красен Кралев на тържествена гала в културния център на града. Тя бе част от откриването на неповторимата галерия на " Стандарт " " 10 аргументи за остана в моя Харманли ". Домакин на събитието бе кметът на Харманли Мария Киркова.

10 големи фото пана показват преобразяването на 10 знакови за Харманли обекта. С тази неповторима галерия желаеме да дадем освен 10 мотива за горделивост на харманлийци и всички българи, само че и 10 мотива за обединяване, сподели основният редактор на " Стандарт " Славка Бозукова.

Моята спортна кариера също стартира от Харманли, сподели министърът на спорта Красен Кралев, връчвайки премията на Кольо Налбантов. Участвах в съревнование в местността Изворът на белоногата. Никой не знаеше за това с изключение на персоналния ми треньор, сподели още министър Кралев. Той напомни, че доста отличени български спортисти стартират своето развиване точно от Харманли.

Кольо Налбантов към този момент 7 години няма конкуренция измежду лекоатлетите ветерани в България. През септември той взе участие в Балканиадата за ветерани (70 – 75 години) в град Целе, Словения. И донесе на Харманли и България два сребърни медала и един бронзов. Налбантов зае и двете първи места от Държавното състезание за ветерани в Пловдив. Там той бе № 1 в дисциплините подтикване на гюлле – 9,98 метра и тичане на 200 метра за 32 сек. Но най-важното е, че Кольо Налбантов тренира паралелно с младите и изявени лекоатлети на треньорите Димитър Карамфилов и Иван Еджиев, дава им своя образец и ги учи по какъв начин да бъдат спечелили, сподели при представянето му Славка Бозукова.



Мария - най-младият екскурзовод

 Главният редактор на " Стандарт " и кметът на Харманли Мария Киркова връчиха оценката на
най-младия екскурзовод у нас - Мария Станимирова Милкова, ученичка в 11 клас на СУ „ Неофит Рилски “. За нея историята е всичко още от пети клас. Редовно взе участие в олимпиади и тази година се класира на второ място на регионалното равнище на олимпиадата по история. Днес Мария е не просто отличничка в паралелката с чуждоезиково образование. Тя е формалният екскурзовод на учебния музей на гимназия „ Неофит Рилски “.

„ Месокомбинат Харманли ” разкри нови работни места

Народният представител от ГЕРБ ДЕлян Добрев връчи заслужената премия на шефа на „ Месокомбинат Харманли ” Даниела Зайчева. Компанията отвори порти през февруари тази година и от този момент до момента стремително се бори с конкуренцията и превзема нови и нови пазари. Инвестицията, направена в Харманли, обезпечи над 30 нови работни места и то за експерти - транжори, пълначи, котеристи и колячи. Отделно от комбината работи и фирмен магазин, от където харманлийци и гостите на града могат да намерят качествени и пресни артикули на налични цени – напряко от производителя. Хит на пазара стана „ Харманлийското кебапче “.

Избите от Южен Сакар - горделивост за Харманли

Губернаторът на о  бласт Хасково Станислав Дечев пък награди винопроизводителите в района. Винопроизводство е една от огромните гордости на Харманли. Районът разполага с многочислени декари лозови масиви. Това дава опция на месните винопроизводители да сортират най-хубавото грозде и да основават класни виновност, които към този момент са добре познати освен на българския пазар, само че и в чужбина. Образец за това са винарските мазета от Южен Сакар - „ Тера Тангра “, „ Шато Коларово “, „ Малката звезда “, „ Братанови “, „ Вила Басареа “, „ Кастра Рубра “ и „ Дионис “.

 

Галина Христова 32 години преподава национални танци

Една жена е същинска горделивост освен за Харманли, само че и за цяла България. Галина Христова към този момент 32 години пали искрата българска в младежите от района. Тя е живописен началник на Танцов състав „ Хорищенци “, Танцов състав „ Хорищенче “ и Танцов клуб „ Гергана ”. Преподава национални танци на дребни и огромни в цялата област. Заслужената премия за нейната безрезервност бе връчена от зам.-министъра на културата Румен Димитров.
Христова преподава и на деца от детските градини, учи дребни и огромни в Любимец. От 8 години преподава и в Свиленград. Чрез своите сформира, Галина Христова печели многочислени купи и златни медали от състезания и фестивали на международно равнище. Може би най-голямото самопризнание за нейните качества са специфичните награди за хореография, които получава на Световния и на Европейския шампионат по фолклор.

 Пожарникарите на Харманли избавят хора всеки ден

В категория " Сигурност " премията справедливо отиде при пожарникарите от Харманли. Всеки ден момчетата на основен контрольор Слави Спасов, шеф РСПБЗН Харманли, се грижат за сигурността на хората в общината - оказват помощ при пожари, произшествия, бедствия. Наградата бе връчена от началника на регионалната работа за пожарна сигурност и отбрана на популацията комисар Николай Вълчев.

Маратонът на " Стандарт " в страната продължава в 15 ч. в Свиленград.

Нови зали в модерния състезателен комплекс „ Хеброс “

 Кметът на Харманли Мария Киркова показа 10-те аргументи за горделивост в града. На първо място измежду тях е ремонтът и реконструкцията с 5,1 млн. лева безплатна държавна поддръжка на Спортен комплекс „ Хеброс “. В него ще има зала за тренировки на лекоатлетите с двойно по-големи размери от досегашната. На мястото на остарялата постройка се издига нова на два етажа със актуален дизайн и функционалност. На първия етаж ще има четири подготвителни зали и една експозиционна, в която ще бъдат изложени достиженията на локалните спортисти. На втория етаж ще е ситуирана волейболна зала, която ще може да се употребява за подготовка на закрито на тенис на корт и баскетбол и осъществяване на концерти. Предвижда се и създаване на игрище за хокей на трева. Районът ще бъде облагороден, ще има ново осветяване.

 

Кампанията " Моят град " се реализира със съдействието на:
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР