Леко отстъпление се забелязва този сезон при двама от младите

...
Леко отстъпление се забелязва този сезон при двама от младите
Коментари Харесай

Младите крила на „Морето“ да вдигнат оборотите, за да не акостира още един бразилец

Леко оттегляне се вижда този сезон при двама от младите външни халфове на Черно море. И в случай че за Николай Златев е възможно, защото е едвам 19 годишен, сигурно се очакваше повече от 22 - годишния Велислав Василев. Иначе няма подозрение в безспорните качества и на двамата.

Василев записа едвам 7 мача за състезание, като единствено в 2 от тях започва в титулярния състав, а в 12 общо е бил в групата. Отчете се с 1 гол и 1 асистенция. Има записани и 24 игрови минути в мача за Купата против Литекс, изгубен с 0:1 в Ловеч. Записал е общо 202 игрови минути.

За съпоставяне за целия минал сезон Василев има присъединяване в цели 29 мача, 4 от които за купата. За първите 18 кръга тогава, до 12 ноември, той имаше присъединяване в 11 срещи, макар че също, както този сезон, остана отвън групата в някои против поради травма.

Другият десен външен халф Николай Златев има записани този сезон 103 минути в 10 мача за състезание и 1 за купата, като има и един гол.За шампионата постоянно влизаше от аварийна пейка. За съпоставяне единствено за първите 18 кръга предишния сезон той е играл във всички срещи, в 6 от тях в титулярните 11, като записва 2 гола и 1 асистенция.

И на двамата силата им е на десния фланг, само че постепенно и методично не удържаха на конкуренцията първо на Матеус Машадо, а по-късно и на Алекс Фернандес, макар че бразилците по профил не са типичните външни халфове. Любопитното е, че юношите на Черно море дадоха сериозна поръчка за мощен сезон след страхотното си включване от аварийна пейка в третия кръг против Крумовград. Още повече, че бяха с съществена заслуга за успеха си късните си голове в 86-ата и 95-ата минути.

Ако Василев и Златев не вдигнат оборотите по време на зимната подготовка, не изключено на " Тича " да дебаркира още един бразилец на позицията десен външен халф, без значение че това на този стадий не е приоритет пред Илиан Илиев. Въпреки това, той евентуално има към този момент проект Б, с цел да вдигне конкуренцията на този фланг. Още повече, че в случай че се стигне до възможен трансфер на Мазир Сула, за позицията зад нападателя експертът евентуално ще ротира тъкмо Алекс Фернандес с Васил Панайотов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР