Леката атлетика в Горна Оряховица умира. Липсата на условия за

...
Леката атлетика в Горна Оряховица умира. Липсата на условия за
Коментари Харесай

Леката атлетика в Горна Оряховица умира

Леката атлетика в Горна Оряховица умира. Липсата на условия за естествени тренировки по натурален път редуцира броя на лекоатлетическите клубове в града и от три на процедура към този момент е останал единствено един

Царицата на спортовете е като доведено дете в фамилията на горнооряховските спортни клубове. Докато всички останали получават безвъзмездна зала, консумативи, дарения на екипировка, лекоатлетите са принудени да се оправят както намерят за добре. Условия за подготовка през зимата в Горна Оряховица няма никакви и най-близката опция е спортната зала във Велико Търново, която обаче е платена. Дори през лятото да тренираш лека атлетика в Горна Оряховица по никакъв начин не е елементарно. Пистата на стадиона е писта единствено на думи, по-зле е от асфалт, тъй като е на бабуни. Проблемът е доста остарял. Заради неналичието на писта още преди доста години отпаднаха спринтовите дистанции и горнооряховските лекоатлети се специализираха в дълги и шосейни бягания. За други лекоатлетически дисциплини като скокове и хвърляния изобщо не може да става дума.

Леката атлетика така и така е сложен спорт, а когато няма и обикновени условия за тренировки е изцяло разумно, че малко деца се задържат в клубовете. И по този начин, до момента в който преди години имаше три клуба с десетки трениращи, в този момент нито един от тях не може да картотекира 10 състезатели, с цел да получава финансиране от Федерацията. „ Локомотив 26” отпадна първи, откакто създателят и треньор Александър Генчев се отхвърли поради влошено здраве. В началото на седмицата състезателите на „ Локомотив 2010” пък започнаха подготовка с Яница Илиева в „ Локомотив 55”. Треньорът на „ Локо 2010” Стефан Русанов ще продължи да се занимава с някои от изявените си бегачи, само че на процедура клубът му приключва активност. От новия сезон всички горнооряховски лекоатлети ще са картотекирани от „ Локомотив 55”.

Обединението в действителност не взема решение проблемите на леката атлетика и мъката на най-красивия спорт ще продължи. Липсата на условия за тренировки ще отблъсква децата, а като няма задоволително деца, надали някой ще влага в писта. И този обаян кръг рано или късно ще ликвидира Царицата на спортовете в Горна Оряховица.

regnews.net
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР