Лекарят на Лацио Фабио Родиа изрази съмнения дали тестовете на

...
Лекарят на Лацио Фабио Родиа изрази съмнения дали тестовете на
Коментари Харесай

Лекарят на Лацио се усъмни в тестовете за COVID-19 на УЕФА

Лекарят на Лацио Фабио Родиа изрази подозрения дали тестванията на УЕФА за заразяване от ковид са задоволително достоверни. Днес римляните се изправят против Брюж в мач от Шампионската лига. 12 съществени играчи обаче не отпътуваха за Белгия. Все още от клуба не са оповестили публично повода, само че се допуска, че това е заразяване с COVID-19.

" Според протокола на УЕФА целият състав бе тестван два дни преди мача. След тези проби се сътвори избрана обстановка. С оглед на защита всички съмнителни случаи бяха изпратени по домовете си ", изясни Родиа.

" Следващите няколко дни ще създадем още проби, с цел да изясним обстановката. Клубът трябваше да следва протокола на УЕФА и остави тези играчи по домовете, макар че има някои подозрения по отношение на резултатите от тестванията ", добави той.

Интер имаше сходен проблем предходната седмица, когато тест на Хакими не му разреши да играе, а по-късно се оказа, че в действителност не е инфектиран. Тестовете на УЕФА се правят в друга лаборатория от тази, с която работи Серия А, и са по-податливи на неточности.

Covid: Lazio " tamponi dubbi, isolamento a tutela giocatori ". Medico Rodia: 'Valuteremo nei prossimi giorni verso Torino'
— Ansa Roma&Lazio (@AnsaRomaLazio)
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР