Лекарите в МБАЛ Д-р Атанас Дафовски в Кърджали спасиха живота

...
Лекарите в МБАЛ Д-р Атанас Дафовски в Кърджали спасиха живота
Коментари Харесай

Спасиха дете с разкъсан черен дроб след падане от колело

Лекарите в МБАЛ " Д-р Атанас Дафовски " в Кърджали избавиха живота на 9-годишно момче, признато в сряда с тежки контузии след рухване от велосипед, оповестиха от лечелното заведение.

Детето е докарано в болничното заведение с раздран черен дроб и кръвоизлив в коремната празнина. Сформиран е незабавен екип от хирурзите доктор Александър Милчев и доктор Петко Калчев, както и анестезиолозите доктор Стоян Петков и доктор Владимир Йорданов, които правят тежка интервенция. Момчето е сложено под дейни интензивни грижи и наблюдаване.

В резултат на бързата реанимация е възобновена кръвозагубата, а положението е нормализирано. В момента момчето се възвръща в хирургично поделение. То е контактно и в положително положение, показаха от болничното заведение.

Това е вторият тежък случай с потърпевшо дете с велосипед за 15 дни в МБАЛ " Д-р Атанас Дафовски " в Кърджали. Преди дни друго момче на 14 години е признато със сериозен вътрешен кръвоизлив и скъсване на далака, вследствие рухване от колело. Това е наложило незабавна интервенция за отсраняване на далака, направена от доктор Петко Калчев и екип с анестезиолог доктор Диана Димитрова. Момчето е изписано в положително общо положение.

Наблюдава се зачестяване на случаите с деца, минали през травматологично и хирургично отделения на болничното заведение с разнообразни контузии и пострадвания след произшествия при рухване от колело през август и началото на септември, показаха още от лечебното заведение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР