Лекарите от първата линия в Александровска болница свалиха маските, за

...
Лекарите от първата линия в Александровска болница свалиха маските, за
Коментари Харесай

Лекари показаха следите от маските

Лекарите от първата линия в Александровска болница смъкнаха маските, с цел да покажат раните си под тях. Кадрите бяха качени на Разпети петък във фейсбук от шефа на лечебното заведение проф. Костадин Ангелов. На тях се виждат дълбоките и мъчителни следи, които остават след тежките наряди в защитните костюми. Призивът е за повече отговорност по време на рецесията и за съблюдаване на изключителните ограничения.

" >

„ Ако темпото на болестта, което върви сега, се резервира, ние ще оказваме помощта - качествена и навременна. Но в случай че то стартира внезапно да се усилва, тогава ние ще сме притиснати от доста пациенти, доста хора, няма да стигат кревати. Няма да можем да помогнем дейно на всички. Затова беше нашия апел - хората да продължат да съблюдават тази обществена отдалеченост ", заяви  шеф на УМБАЛ „ Александровска ” Костадин Ангелов.

За да са ефикасни, маските би трябвало да са добре прилепнали на лицето. Но когато стоят с часове, протриват кожата и оставят белези, споделиха самите медици от фотосите, което завършват 14-дневното си дежурство и отиват две седмици под карантина. Въпреки това те нямат самообладание да се върнат в болничното заведение, с цел да продължат да извършват дълга си към хората – да избавят животи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР