Лекарите от Клиниката по акушерство и гинекология към УМБАЛ „Свети

...
Лекарите от Клиниката по акушерство и гинекология към УМБАЛ „Свети
Коментари Харесай

В Пловдив отстраниха 7-килограмов тумор от яйчника на жена

Лекарите от Клиниката по акушерство и гинекология към УМБАЛ „ Свети Георги “ - Пловдив отстраниха голям израстък от яйчника на 62-годишна жена.

По лечебното заведение показват, че образуванието е било с размери 55 см и тегло 6,9 кг.

Преди към година пациентката вижда физически промени в региона на корема, предава. В началото не обръща задоволително внимание на казуса, като го отдава на общо повишаване на своето тегло. След като са направени спомагателни проучвания, се открива, че в действителност става въпрос за бързорастящ израстък в региона на яйчника.

Тумори с сходни размери са рядко срещани, а отлагането на интервенцията усложнява още повече случая, защото образуванието продължава да нараства с бързи темпове, описват от болничното заведение.

Така дамата попада в Клиниката по акушерство и гинекология, където е оперирана. Тежката интервенция продължава близо 2 часа, като лекарите съумяват сполучливо да отстранен тумора в цялостния му размер.

Екипът на клиниката, който прави интервенцията, е: доктор Борис Керезиев, доктор Николета Парахулева-Рогачева, доктор Мина Рухини, доктор Тошко Каменов - анестезиолог, и Анна Политова - операционна акушерка.

По време на интервенцията лекарите откриват разраствания, които в 80% от случаите приказват за недоброкачествен израстък. Добрата вест е, че след направените хистологични проучвания тези прогнози не се оправдават.

Жената към този момент е изписана и възобновяване ѝ протича добре в домашни условия.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР