Лекарите не препоръчват да се ядат сурови яйца, но те

...
Лекарите не препоръчват да се ядат сурови яйца, но те
Коментари Харесай

Кога варените яйца стават опасни

Лекарите не предлагат да се ядат сурови яйца, само че те не би трябвало и да се преваряват. Ако процесът на варене продължи повече от 10 минути, могат да се образуват евентуално рискови токсични съединения, предизвестяват медиците.

В случай на дълготрайно шупване в яйцата се образуват стоманени сулфиди, които придават на жълтъците леко зеленикав цвят. Ако пиете сурови яйца съществува риск от заразяване със салмонела, която предизвиква остро чревно отравяне. Варените жълтъци не се предлагат и за хора, страдащи от диабет и сърдечно-съдови болести, дължащи се на нараснал холестерол. При повишена консумация на варени яйца са вероятни някои разстройства във действието на бъбреците и черния дроб. По време на разграждането на протеина в организма се образува огромно количество урея, а това натоварва тези вътрешни органи.

Някои мъже употребяват повече варени яйца, с цел да поддържат потентността си. Но те би трябвало да знаят, че плаките с холестерол, попадайки в простатната жлеза, нарушават кръвообращението в нея, вследствие на което може да се появи рак на простата. Препоръчително е всекидневно да се употребява по един жълтък и три белтъка. В този случай тялото получава допустима доза биотин, Омега-3, фосфор, витамини А, Е, К и В12, калций, фолиева киселина и селен, написа БГНЕС.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР