Лекарите и медицинските сестри получават похвали за своите усилия в

...
Лекарите и медицинските сестри получават похвали за своите усилия в
Коментари Харесай

Търговски вериги в Москва издигнаха паметник на куриерите, доставяли храна на жителите по време на карантината

Лекарите и медицинските сестри получават похвали за своите старания в битката с ковид, само че през днешния ден в Москва беше открит монумент, отдаващ самопризнание на друга категория служащи на фронтовата линия по време на рецесията - куриерите - снабдители , съобщи Ройтерс.

Инсталацията, проектирана от художника Алексей Гарикович, е висока към три метра и съставлява пълен лист ръждив метал, в който е изрязан силуетът на изправен човек. Монументът е направен от метала и бетон - тези материали обичайно се свързват с градската среда и урбанистичния жанр, разясниха от веригата супермаркети " Азбука усета " (Азбука на вкуса). На тези, които направиха самоизолирането допустима ", е изписано на паметната табелка.

" Паметникът ме прави горделив, несъмнено ", сподели куриерът Сергей Гореков, който работи за веригата супермаркети " Азбука усета ". " Никога в живота си не съм виждал или чувал да се открива монумент на куриерите. Това е ужасно " , съобщи той.

При строгия режим на самоизолация, натрапен в съветската столица, московчани бяха лимитирани да си стоят у дома, а доста от тях използваха доставки от супермаркети и заведения за хранене, с цел да понижат заплахата да се заразят с ковид. Те разчитаха на куриери, които доставяха храна и други колета макар рисковете.

Проектът, осъществен от комерсиалните компании " Озон ", " Перекресток ", " Азбука усета ", " Додо пица " и " Деливери клуб ", отдава самопризнание на над 60-те хиляди куриери, които работиха по време на карантината, когато търсенето на снабдителски услуги се усили до големи размери.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР