Лекари успяха да спасят окото на дете, уцелено със стрела

...
Лекари успяха да спасят окото на дете, уцелено със стрела
Коментари Харесай

За да успее да прогледне с окото си, уцеленото със стрела момиче, ще претърпи няколко операции

Лекари съумяха да спасят окото на дете, уцелено със стрела при игра с лък. 12-годишното момиче е признато по неотложност в УМБАЛ „ Александровска “ в събота. Предстоят нови интервенции, само че лекарите се надяват, че въпреки всичко ще съумеят да спасят част от зрителната функционалност на окото.

До случая се стига след игра на пукотевица с лък сред Теодора и брат ѝ. 12-годишното момиче е превозено от Габрово до клиниката по очни заболявания в Александровска болница с рана на очната ябълка.

" Това е транспарантната част на окото, която е била раздрана от единия си до другия си завършек на окото. Осъществено е зашиване на роговицата с разчистване на подлежащите структури. В момента при детето текат антибиотици ", съобщи доцент Невяна Велева от Клиника по очни заболявания в УМБАЛ''Александровска'' пред Българска национална телевизия.

А с цел да успее да прогледне с окото си, на Теодора ще са нужни още няколко интервенции.

" При децата всичко протича по-тежко и доста по-тежък е възпалителният оток, които може да чакаме след една контузия и една навременно осъществена намеса. След няколко години би могла да се реализира някаква кератопластика, присаждане на роговицата и тогава вероятно може да чакаме едно по-добро зрение ", съобщи доцент Невяна Велева.

Апелът към родителите е да внимават с какво играят децата им.

" Едно от последните дечица, което беше в нашата клиника е една девойка Симона. Тя беше наранила окото си до момента в който се е опитвала да отвори опаковката на кашкавал самичка у дома ", сподели още доцент Невяна Велева.

Само за към година в отделението тежките контузии при сходни случаи са четири.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР