Лекари от варненската болница Света Анна“ спасиха млада жена в

...
Лекари от варненската болница Света Анна“ спасиха млада жена в
Коментари Харесай

Лекари от болница “Света Анна” спасиха млада жена и бебето й

Лекари от варненската болница „ Света Анна “ избавиха млада жена в напреднала бременност и направиха допустимо раждането на бебето й - живо и крепко, макар непостигнатата цялостна зрялост и тежкото общо положение на майката.

В екипа, дарил с най-голямото благополучие – майчинството, 30-годишната Димка от Лудогорието се включиха началникът на Родилното поделение на варненския „ Пирогов “ доктор Милко Папазов, началникът на отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лекуване доктор Валентин Власаков и шефовете на клиниката по гинекология проф. Явор Корновски и на отделението по гастроентерология доктор Нестор Мерджанов.

Събирането на мултидисциплинарния екип се оказа наложително предходната седмица, откакто бременната в 34-та гестационна седмица жена потърси помощ в МБАЛ „ Света Анна “ в тежко положение и в действителна опасност за живота, в това число и на бебето.

Медиците от болница  установиха, че 30-годишната Димка, с изключение на в напреднала бременност, е с неалкохолна чернодробна цироза, диабет и асцит (наличие на съществено количество течност в стомаха). Тежката и комплицирана клинична картина се оказа причина дамата да бъде лекувана консервативно в няколко лечебни заведения. Състоянието й в това време се усложнило и тя бе призната в „ Света Анна “ изпълнена с обезсърчение и боязън, че няма да прегърне първата си рожба, чакана три години и предшествана от две изгубени бебета.

Специалистите от незабавната болница на Североизточна България взеха решение да пристъпят към радикални ограничения, с цел да спасят живота и здравето както на майката, по този начин и на бебето.-->

В резултат на серия интервенции от корема на младата жена бяха източени литри течност, а бебето бе извадено и сложено в кувьоз и под наблюдаване на експертите в отделението по неонатология в болничното заведение.
 МБАЛ
30-годишната Димка бе изписана преди края на работната седмица, а дребният й наследник Васил остава под наблюдаване в отделението по неонатология, до момента в който доближи тегло, безвредно за изписване и развъждане в домашна конюнктура. 

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР