Лекари от МБАЛ Света Анна – Варна“ спасиха млада жена

...
Лекари от МБАЛ Света Анна – Варна“ спасиха млада жена
Коментари Харесай

Лекари от четири отделения на МБАЛ Св. Анна във Варна се бориха за живота на Димка и бебето ѝ

Лекари от МБАЛ „ Света Анна – Варна “ избавиха млада жена в напреднала бременност и направиха допустимо раждането на бебето й – живо и крепко, макар непостигнатата цялостна зрялост и тежкото общо положение на майката.

В екипа, дарил с най-голямото благополучие – майчинството, 30-годишната Димка от Лудогорието се включиха началникът на „ Родилно “ поделение на варненския „ Пирогов “ доктор Милко Папазов, началникът на отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лекуване доктор Валентин Власаков и шефовете на клиниката по гинекология проф. Явор Корновски и на отделението по гастроентерология доктор Нестор Мерджанов.
Събирането на мултидисциплинарния екип се оказа наложително предходната седмица, откакто бременната в 34-та гестационна седмица жена потърси помощ в МБАЛ „ Света Анна – Варна “ в тежко положение и в действителна опасност за живота, в това число – и на бебето.
Медиците от МБАЛ „ Света Анна “ откриха, че 30-годишната Димка, с изключение на в напреднала бременност, е с неалкохолна чернодробна цироза, диабет и асцит (наличие на съществено количество течност в стомаха). Тежката и комплицирана клинична картина се оказа причина дамата да бъде лекувана консервативно в няколко лечебни заведения. Състоянието й в това време се усложнило и тя бе призната в МБАЛ „ Света Анна – Варна “, изпълнена с обезсърчение и боязън, че няма да прегърне първата си рожба, чакана три години и предшествана от две изгубени бебета.
Специалистите от незабавната болница на Североизточна България взеха решение да пристъпят към радикални ограничения, с цел да спасят живота и здравето както на майката, по този начин и на бебето.
В резултат на серия интервенции от корема на младата жена бяха източени литри течност, а бебето бе извадено и сложено в кувьоз и под наблюдаване на експертите в отделението по неонатология в болничното заведение.
30-годишната Димка бе изписана преди края на работната седмица, а дребният й наследник Васил остава под наблюдаване в отделението по Неонатология, до момента в който доближи тегло, безвредно за изписване и развъждане в домашна конюнктура. 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР