Лекари и медицински сестри се присъединиха към протестния митинг срещу

...
Лекари и медицински сестри се присъединиха към протестния митинг срещу
Коментари Харесай

Лекари на протест в САЩ: Расизмът е истинската пандемия

Лекари и медицински сестри се причислиха към протестния протест против расизма в страната. Протестното шествие се организира в Сентрал парк и бе в поддръжка на афроамериканското придвижване за права и против полицейското принуждение. Умишлено или не, митингът се състоя на същото място, на което до неотдавна бе ситуирана военно-полева болница за лекуване на заболели от ковид.
Лекарите носеха плакати „ Расизмът е пандемия “, „ Вие ни аплодирате, в този момент ние ви поддържаме. “ " Не спасихме живота на хората по време на пандемията, с цел да може след това служители на реда да лишават тези животи ", сподели един от уредниците на митинга. " Ние сме за смяна на техниките на полицията при задържане на арестанти. Наскоро полицията избута възрастен мъж (инцидентът се случи по време на " митинги в Бъфало, Ню Йорк), това не би трябвало да се случва "
" Афроамериканците постоянно биват лишават от привилегии, постоянно живеем в по-лоши условия, " споделя един от тъмнокожите лекари. " Според статистиката повече афроамериканци са инфектирани с ковид. Въпреки това, не всеки има еднакъв достъп до здравни услуги. И ние сме за изкореняването това неравноправие. "
Протестът на медиците сплоти десетки лекари.
Въпреки обстоятелството, че от 20.00 ч. вечерта в Ню Йорк има полицейски час, митингите в разнообразни региони продължиха до късно вечерта. За да се предотврати плячкосването, регионът Сохо бе изцяло блокиран от полицията. Полицейските кордони стоят на входа на централната част на града, като пропущат единствено поданици на квартала.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР