Лекар спаси живота на мъж по време на полет. Той

...
Лекар спаси живота на мъж по време на полет. Той
Коментари Харесай

Лекар спаси живота на пътник, смучейки урината му на борда на самолет ВИДЕО

Лекар избави живота на мъж по време на полет. Той изсмуквал урината от пикочния му мехур в продължение на 40 минути.

Спешният случай зародил на борда на полет на China Southern Airlines, летящ към Ню Йорк, оповестява “South China Morning Post”.

Екипажът на самолета попитал дали измежду пасажерите има доктор, който да помогне на мъж с издут стомах, който се оплаквал от мощни болки.

За благополучие на борда бил кардиохирургът Чан Хон, който бързо открил, че пациентът имал към литър урина в пикочния си мехур, само че не можел да я изкара.

До края на полета оставали шест часа и имало риск мъжът да получи скъсване, което да приключи съдбовно. Затова лекарят измислил нбабързо решение.

С помощта на личния състав било разчистено пространство в самолета, къдет било направено спонтанни легло. Чан сглобил неподготвено устройство с подръчни материали, измежду които портативна кислородна маска, игла за спринцовка, сламки от кутии за мляко и лепенки.

Чан съумял да пробие мехура на пациента, само че спринцовката не била задоволителна, с цел да се облекчи налягането. Затова той трябвало да употребява единствената помпа, която била налична – личната си уста.

Следващите 37 минути той прекарал до пациента, изсмуквайки урина от пикочния му мехур и изплювайки я в празна чаша и бутилка от вино.

Необикновената обстановка е снимана на видео, публикувано в интернет.


Д-р Чан съумял да изсмуче към 700-800 мл урина.

„ Ако не се бяхме справили със случая в точния момент, животът на пациента можеше да е в заплаха. Беше незабавен случай. Не можех да измисля различен метод “, споделя по-късно той.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР