Лекар от София ще подпомогне дейността на МБАЛ „Иван Скендеров”

...
Лекар от София ще подпомогне дейността на МБАЛ „Иван Скендеров”
Коментари Харесай

Лекар от София ще помага в болницата в Гоце Делчев


Лекар от София ще подкрепи активността на МБАЛ „ Иван Скендеров” – Гоце Делчев, след гибелта на завеждащия отделението по анестезиология и интензивно лекуване, разгласи доктор Петър Филибев, шеф на лечебното заведение, представен от радио „ Фокус”.

По думите му хората би трябвало да бъдат спокойни, че болничното заведение няма да остане без реаниматор и анестезиолог. „ Ако болничното заведение остане без реаниматор, това значи, че тя ще престане да съществува като такава. Ще създадем всичко допустимо, с цел да се провеждат други сътрудници, които да работят”, сподели още доктор Филибев.

Той посочи, че на този стадий в болничното заведение от Коронавирус – 19 се лекуват към 40 индивида. На този стадий потенциала на лечебното заведение към момента не е напълнен. „ В момента няма пациенти, които да са в по-тежко състояние”, добави доктор Филибев.

Вчера стана ясно, че доктор Милан Първанов - завеждащ отделението по анестезиология и интензивно лекуване на МБАЛ " Иван Скендеров " в град Гоце Делчев е умрял от ковид. От Български лекарски съюз разгласиха и съболезнователно писмо до фамилията на лекарят.

Директорът на Регионална здравна ревизия – Благоевград уточни, че до този миг към 6 медици от Областта са изгубили живота си поради Коронавирус – 19. Той сподели още, че ежеседмично от Министерството на здравеопазването им изпращат инструкции, всички лекари в района са снабдени и с персонални защитни средства, по тази причина не може да си изясни какво тъкмо се случва и за какво има такава смъртност измежду лекари и фелдшери.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР