Легионерската болест е тежко заболяване, нужно е адекватно лечение, каза

...
Легионерската болест е тежко заболяване, нужно е адекватно лечение, каза
Коментари Харесай

Инфекционист: Очакваме 4 типа грип

" Легионерската болест е тежко заболяване, нужно е съответно лекуване ", сподели проф. Попов

Вирусите имат строга сезонност. Сега са на затихване летните вируси, занапред стартират и есенно-зимните вируси. Риновирусът е най-честата причина за това, което назоваваме настинка. Наред е грипният вирус, както и целогодишно циркулиращите вируси, за които няма сезонност. Очакваме 4 вида грип и за тях са приготвени имунизациите, които да им противостоят.

Това съобщи в предаването „ Пулс ” на инфекционистът проф. Георги Попов.

Запитан за постоянно срещаните случаи на разстройство и повръщане, той сподели, че това най-вероятно са ентеровируси.

„ При част от заболелите те протичат с изразен признак „ уста, ръка, крайник ” - с обриви по устата, които не постоянно се виждат, с изразен обрив по дланите и стъпалата. Най-честите случаи бяха при заболели, завръщащи се от море в Турция. Сега го виждам при дребни деца и постоянно се бърка със скарлатина. Да бъдем деликатни ”, прикани Попов.

По думите му в КОВИД – ерата, грипът отиде малко настрани. „ Ковид не позволи да има други респираторни вируси, през 2021 година имаше една закъсняла грипна вълна. Преди грипът се разрастваше по Коледа и Нова година, когато нашите близки идваха от чужбина. Преди, когато имаше военнослужещи, доста тежко към Коледа боледуваха. После грипът се изнесе към края на януари, предходната година – март-април. Възможно е с тази хубава есен да бъде вълната от грип в средата, края на февруари - март ”, сподели инфекционистът.

Ако хората решат да се имунизират, би трябвало да са здрави, да нямат болно гърло или различен признак, посочи проф. Георги Попов.

За първия случай на Легионерска болест, той сподели, че тя е бактериално заболяване, класическото разбиране е, че се предава от климатици, душове, водопроводна система. За пръв път за годината е изолирана тази болест, тя постоянно се среща, само че не се прави оценка. Това е тежко заболяване, нужно е съответно лекуване. Конвенционалните антибиотици не оказват помощ, добави той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР