Легендата Украйна Андрий Шевченко даде пространно интервю, в което говори

...
Легендата Украйна Андрий Шевченко даде пространно интервю, в което говори
Коментари Харесай

Шевченко: Семейството ми е там, приятелите ми, Украйна няма да се предаде, защото се борим за свободата си

Легендата Украйна Андрий Шевченко даде просторно изявление, в което приказва ужасите от войната след нахлуването на Русия на 24 февруари рано сутринта, за това по какъв начин се отразява на фамилията му тази обстановка, само че и за това, че неговите сънародници са твърдо решени да се съпротивляват до дъно и няма да се предадат. Бившият народен селекционер на отбора споделя по какъв начин е схванал за началото на спора от своята майка, която му се обажда през нощта до момента в който той спи (руската войска минава границата в 3:30 рано сутринта, същият час, в който немската войска стартира Втората международна война преминавайки границата на Полша).
 ФИФА изпрати медицински консумативи в Украйна и отпусна един милион $ за филантропична помощ ФИФА изпрати медицински консумативи в Украйна и отпусна един милион $ за филантропична помощ
“Аз спях, когато получи позвъняването. Беше майка ми, която сподели - войната стартира. Не можехме да повярваме, че Русия ще предприеме тази стъпка и ще стартира война. Бяхме в потрес. Усещате всяка бомба, която допира земята, тъй като къщата се тресе. Това съставлява войната в този момент. Вече сме в този стадий, в който руснаците обкръжават града и стартират да го бомбардират без да стопират. Безмилостно е. Те не дават късмет на украинския народ да употребява филантропичните коридори. Майка ми е там, сестра ми е там, чичо ми е там, моите другари също са там. Всички са там, някои са на фронтовата линия, тъй като пазят страната, нашата независимост и избор, нашата горделивост. Ние ще се пазиме и ще се борим, тъй като нямаме избор.

Говоря съвсем всеки ден с кмета на Киев Виталий Кличко. Позицията на Владимир Зеленски (президентът на Украйна) бе доста значима. Той можеше да избяга, само че вместо това даде ясно обръщение, че ще остане и че би трябвало да защитим страната си. Това сплоти украинския народ. Той остана и ние няма да се предадем. Просто желая да кажа истината, тъй като това е вярното нещо ”, споделя Шевченко.

Майката на някогашния селекционер, както и огромна част от фамилията му, се намира територията на и отхвърлят да изоставен страната. Националният отбор на страната трябваше да изиграе през тази седмица своя плейофен конфликт за класиране на Световното състезание в в края на годината против, само че той бе отсрочен за юни. ФИФА и УЕФА извадиха националните отбори на и от всички надпревари под тяхна закрила до второ разпореждане, което коства присъединяване на " сборная " в плейофния дуел против.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР