Легендата на ЦСКА и България Георги Димитров-Джеки бе потърсен от

...
Легендата на ЦСКА и България Георги Димитров-Джеки бе потърсен от
Коментари Харесай

Обзорът на Джеки: легендата не спести нищо на ЦСКА-София, Левски, Лудогорец и родните звезди

Легендата на ЦСКА и България Георги Димитров-Джеки бе потърсен от Sportal.bg , с цел да направи преглед на българския футбол през 2019 година.

Славният бранител посочи позитивните неща, само че не спести и рецензиите, ориентирани най-много към по-богатите клубове и работата в тях.

“Нещата са ясни. Никой не взе участие в Европа като се изключи Лудогорец. Това е някаква лутаница. Най-добре сме на празниците, когато би трябвало да се снимаме. Да, слушам, че приказват, че има някаква конспирация. Изпадащият е съвсем явен. За купата конспирация има единствено в точките. Отборите нямат никаква изясненост по какъв начин да се развиват. Лудогорец е единствн, който има изясненост какво прави.

Левски и ЦСКА непрекъснато крият нещо. То е ясно, че в случай че вземат някой чужденец, той ще е незнаен. Много малко български футболисти имат качества за водещите тимове. Така наречените два гранда нямат купа от 10 години. Не знам дали имат и купа. Тази на ЦСКА от “В” група е ясна. Те не се развиват. Нямат класа. Лудогорц не демонстрира страхотни игри, само че ги бие с класа. Имат 4-5 по-добри футболисти, а когато нещо не върви - незабавно взимат ограничения. Без класа не става. Не е единствено до парите. Глупав човек може да вложи 200 млн. и отново да не реализира нищо”, стартира Георги Димитров, след което продължи:

“Не може всяка година да взимаш по 10-15 футболисти и нито един от тях да няма класа. Чета, че Вашку да Гама желал Жеферсон. Не знам какво ще работи там. Той наподобява на наемен палач. Това е смешно. Те да не желаят да изпаднат? Той не играе в България, а ще го везмат във Вашку.

Стадионите са празни. Левски направи два терена с изкуствено покритие и започнаха да се хвалят все едно са вложили 1 милиард.

Важни са резултатите. Хората желаят да гледат динамичен футбол. А нашите футболисти тичат с под 32 обората в минута. Нямат физически данни и никаква концепция за играта. Това е неприятното.

А клубовете търсят аргументите там, където не са. Трябва да се търсят и основават футболисти.

Искат да станат първенци, само че никой не знае по какъв начин. Как да стане с обикновени футболсти - през днешния ден е запаса, след това го изпратят някъде, по-късно не го желаят. Трябва да имат 5-6 съществени футболисти, които да играят няколко години.

Никой не употребява наши футболисти, не ги желаят на никое място. Пътуват по всички страни и след шест месеца ги върнат. Въртят се 20-30 български футболисти в шампионата и единствено обикалят тимовете. Това са ненормални неща. Как да изградиш тим? Само приказки и нищо.

Как да стане и в националния, когато нямаме класа? Хубчев опита да извлече максимума и бяхме близо да приключим първи в Лигата на нациите. Краси Балъков опита да промени нещо, да могат да играят с топката, само че не беше моментът. Видяхте какво се случи.

Само се приказва за пари, че тимовете нямат средства. По-малките клубове би трябвало да разчитат единствено на български футболисти. А и те взимат чужденци. Дунав и Ботев (Враца) първенци ли ще стават?

Хората желаят да гледат момчета от техните райони. Какво ги интересуват чужденците, те играят без предпочитание.

В нашия футбол няма никаква динамичност. Не знам по какъв начин ги упражняват. Нямат предпочитание, а всички са се вторачили в парите. И по тази причина са отговорни управленията. Трябва да рискуват. Да постановат млади момчета. Каква изгода, че Божинов играе в Ботев (Враца)? Ако играе в Левски или ЦСКА - да. Беше огромен футболист, само че никаква изгода, че e в Ботев (Враца).

Радваме се на Димитър Илиев и Георги Илиев. Та те са пешеходци. Каква изгода от това? Ще сложиме върхове на Гинес ли?”, разяснява Джеки.

Защо никой не може да измести Лудогорец от върха?

“Там има няколко класни футболисти. Клубът е добре проведен, има база. Назначението на Върба е добър ход. Мисля, че ще бъде най-хубавото попадение от всички треньори до момента. Гледам, че е сериозен човек и ще предприеме нещата, които би трябвало да се подхващат, тъй като тимът не върви по този начин, както би трябвало. И те подхожат в избрани мачове несериозно. Губят точки у дома.”

Защо през тази година Левски изпревари ЦСКА-София?

“ЦСКА потегли с настройката за шампионска купа, а в първите два кръга загуби у дома пет точки. Левски има добър треньор. Футболистите съблюдават схемата, само че ги нямат изпълнителите и не всеки път им се получава. Без положителни реализатори - не става. Трябва и добър треньор, и положителни футболисти. При нас в множеството случаи ги няма и двете. Сега Левски постъпва по-добре. Привлякоха Славчев, който е добър за България. Ако вземат и Ивелин Попов, който сподели, че би работил с Хубчев, ще бъде мъчно на Лудогорец.”

За българското състезание:

“Гледам българското състезание, само че това е мазохизъм. Като гледаш нашите мачове, имаш възприятието, че се играят по през целия ден, а то - 10-а минута. Европейските свършват на един мирис. С ВАР ще ни трябват 3 дни да изиграем един мач. Ще прегрее системата.

И на мен ми се желае да вървим добре, а не да приказваме за предишното. Да разясняваме хубавите неща. Но те са доста малко. От 30 години нещата вървят все надолу.

Нашите футболисти не са подготвени физически. Няма добър надзор върху топката. Играе се на мудни обороти.

В европейския и международен футбол също има застой, качеството понижава. Това ще се ускори след отказването на Меси и Роналдо, само че клубовете работят, пробват се да трансформират нещо. При нас си е все едно и също. И преди 30 години не бяхме равностойни на мощните тимове. Пак не можехме да играем с германци и англичани, само че не ни липсваше предпочитание. И тогава бяхме спрели спрямо тях, само че в този момент е още по-зле. Футболистите ни тичат обратно. Виждате какъв брой динамично играят в Англия. Ако излезе наш тим против тях, даже не може да им пречи.”

Кои футболисти от родното състезание би отличил?

“Един Неделев, който има качества, само че не и темперамент. Задоволява се с дребното. Не желае да продължава напред. Ако желае да се клатушка леко, няма проблем. Има качества, само че не желае да израства. Вкара хубав гол и след това си го гледа цялостен месец. Сам си е отговорен. Иначе има страхотни качества, само че не можеш да играеш като пешеходец, на ходом.

Станислав Иванов от Левски има предпочитание. Израства и играе със самочувствие. Прави му чест, че вкарва голове. Играе като че ли е от дълги години в тима. Другите играят като смачкани. Няма тази физика, а днешният футбол е главно физика, само че на мен им харесва.”

Пречат ли си ЦСКА-София и ЦСКА 1948 за построяването на мощен ЦСКА?

“Нали едното ЦСКА е във Втора лига, а другото - в някаква Висша лига. Излез и покажи на терена, че си по-добър. А не постоянно да се оправдаваш с нещо. На тях все някой им пречи. Нали знаете, че рибата постоянно се вмирисва откъм главата.”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР