Легендата на световния футбол Пеле даде обширно интервю пред “Гадзета

...
Легендата на световния футбол Пеле даде обширно интервю пред “Гадзета
Коментари Харесай

Меси е най-желаният съотборник за Пеле

Легендата на международния футбол Пеле даде обстойно изявление пред “Гадзета дело спорт” във връзка 50-годишнината от неговия гол номер 1000. Той беше запитан с кого от актуалните футболисти би желал да бъде съотборник.

“Бих споделил Лионел Меси. Той е техничен състезател, който асистира, подава, бележи и дриблира добре. Ако бяхме в един тим, съперниците щяха да се безпокоят от двама играчи, а освен от един. В момента Меси е най-завършеният футболист. Преди във всяка страна се намираха по двама-трима играчи с огромна футболна просвета. Еузебио, Антонио Симоеш, Йохан Кройф, Франц Бекенбауер, Диего Марадона, Гаринча, Диди. Колко хора изброих? Бяха толкоз доста.

Сега в международен мащаб има единствено двама-трима такива. Това са Меси и Кристиано Роналдо. Бих добавил и Неймар, който към момента не се е трансформирал във велика фигура за Бразилия. Надявам се на идващия Мондиал той да поведе тима към международната купа. Дано тогава да е в добра физическа кондиция. Хората го подлагат на критика, даже и аз на няколко пъти. Но ние забравяме, че той е наш артикул от академията на Сантос. Винаги желаеме най-хубавото за него. Често приказвам за това с татко му. Технически той е отличен играч”, съобщи Пеле.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР