Легендата на световната музикална сцена Франк Синатра е известен не

...
Легендата на световната музикална сцена Франк Синатра е известен не
Коментари Харесай

Луди купони, изневери и лукс: надникнете в приказните имения на Франк Синатра

Легендата на международната музикална сцена Франк Синатра е прочут освен с неповторимия си гений. Целия си живот той прекарва като същински безгрижник . Във всеки свободен миг той е провел грандиозни празненства в личните си и наети от него имения на разнообразни места в Съединени американски щати.

Животът му е колкото именит, толкоз и абсурден. А обичаните му къщи отразяват изцяло неговия непокорен дух на неприятно момче с доста пари и усет към лукса.

 синатра Getty

Повечето от къщите му били с съвременен дизайн и наложително имали големи пиана и мощни озвучителни системи. Синатра посрещал многочислените си посетители в първокласни пространства, а именията му имали големи паркинги и даже хеликоптерни площадки.

Сред обичаните парцели на легендата били тези в Палм Спрингс, Калифорния . Зад вратите на първокласните къщи и зад кулисите на бохемския живот на Синатра надникнете посредством кино лентата „ Синатра в Палм Спрингс ”, който може да гледате в .

Имението „ My Way ”

Синатра и първата му брачна половинка Нанси Барбато се снабдяват с парцела през 1947 година против 150 000 $. Днес той коства към 1,9 милиона $, написа " New York Post ".

Имението има четири спални, седем бани, плувен басейн с форма на пиано. В двора има и огромен стълб, на който Синатра издигал голям байрак с името на известна марка уиски. По този метод артистът давал знак на приятелите си, че се намира в къщата и ги кани на ваучър.

Франк и Нанси се разделят през 1951 година поради упорити клюки за невярност.

Frank Sinatra- Twin palms frank sinatra estate located Rancho Mirage Palm Springs 4 bed, 7 bath
— The Scott Edit (@thescottedit)
Малко по-късно музикантът се дами за втората си брачна половинка – Ава Гарднър, с която стартира връзка още по време на брака си с Нанси. Сред прословутите истории, свързани с нея и къщата в Палм Спрингс, е моментът, в който Синатра изхвърля движимостите на Ава на алеята пред дома им . Това се случва, до момента в който огорчената брачна половинка се пробва да хване мъжа си в невярност с актрисата Лана Търнър.

Една от мивките в имението пък е счупена. Злите езици настояват, че вредата била нанесена при фамилен скандал, по време на който някои от съпрузите хвърля бутилка шампанско в банята.

Синатра продава къщата през април 1953 година, по времето, когато той и Гарднър се разделят. Днес имението се дава чартърен.

 синатра Getty

Ранчо Мираж, Калифорния

След като напуща Туин Палмс, Синатра се мести в този частен комплекс, който се смята за негова обичана резиденция до 1995 година Тогава влошеното му здраве кара фамилията му да продаде имението за 4,3 милиона $.

Легендата назовава главната къща собствен дом. Впоследствие музикантът купува и два прилежащи имота, създавайки имение с повърхност от два акра и половина.

Домът е планиран от Уилям Ф. Коди през 1952 година за различен човек, който по този начин и не се нанася да живее там. Синатра разпорежда на Коди да приключи плана и да го реконструира по негов усет.

Едноетажната къща с дървена обшивка има 18 спални и 23 бани.

Frank Sinatra at his home in Rancho Mirage, California in 1986.
— Frank Sinatra Fans (@FSinatraFans)
Тя претърпява още по-сериозни промени, когато четвъртата брачна половинка на Синатра - Барбара Маркс, се мести да живее там и води „ нежна война ” против оранжевото - обичания цвят на артиста. Малката кухня се разраства, с цел да се трансформира в съвсем ресторантска такава, с хладилно помещение и винарна.

Синатра построява и хеликоптерна площадка , студио за изобразяване и помещение със сауна, маса за масаж, бръснарски стол и скамейка за извършения.

Имението дава на Синатра елементарен достъп до мястото за упражняване на заниманието му – голфа. Неговите макети на влакове пък имат лична къщурка в границите на парцела. Комплексът разполага и с киносалон.

След като купува още няколко имота на същата улица, тя даже бива кръстена на Синатра. Последно имението е продадено за 4,6 милиона $ през 1996 година

„ Това беше мястото, на което изживях най-щастливите моменти с татко си. Това беше неговият дом и може да го почувствате ”, споделя най-малката му щерка Тина, представена от „ New York Post ”.

Frank Sinatra at his home in Rancho Mirage in 1984. Happy Thanksgiving for those who celebrate!
— Frank Sinatra (@franksinatra)
Открий магията на изкуството с Marquee TV!

Marquee TV – част от , е богата и разнообразна библиотека със наличие. Ще откриете над 500+ заглавия с разнообразно наличие, което включва разнообразни изкуства – спектакъл, балет, опера, класическа и съвременна музика, документални филми и още доста други. Предлага елементарен достъп до световноизвестни продукции, извънредно наличие и специфични оферти, които не могат да бъдат открити в други платформи в България.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР