Легендата на Милан Роберто Донадони е треньор на Шънджън и

...
Легендата на Милан Роберто Донадони е треньор на Шънджън и
Коментари Харесай

Донадони далече от семейството си и трагедията в Италия

Легендата на Милан Роберто Донадони е треньор на Шънджън и прекарва тежките моменти на рецесията, обвързвана с пандемията от ковид, в Китай. От там той следи с паника протичащото се в Италия. Родината му е една от най-засегнатите страни, като съвсем 14 000 души починаха от заболяването.

" Аз съм от Бергамо, едно от местата в доста сложна обстановка. Семейството ми е от там. Много е мъчно. Всеки ден приказвам с майка ми, брат ми, сестра ми. Виждаме се посредством " Фейстайм ", " Скайп " или " Уичат ", само че е друго. Когато си покрай фамилията си е едно, само че когато си на 10 000 км разстояние, напълно друго ", показа Донадони.

Трикратният европейски първенец с Милан разкри, че бащата на някогашната му жена е умрял от вируса и е доста обезпокоен за роднините и приятелите си в Италия. Донадони има предпочитание да се събере със брачната половинка си Кристина и 6-годишната си щерка, които са в планините покрай Милано. Наложените рестрикции от страна на Китай обаче не разрешават чужденци да влизат в страната.

" When you are close to your family, it's one thing, but when you are 10,000 kilometres away, it's a different question. "

China-based Roberto Donadoni fears for family in Italian #coronavirus hotspot #ACMilanhttps://t.co/kstRHVrscD pic.twitter.com/uMVUXFjvwa
— The National Sport (@NatSportUAE) April 3, 2020
Както доста други, някогашният селекционер на Италия се пробва да оказва помощ. Той е закупил 15 000 маски и се пробва да обезпечи ръкавици и защитни костюми за медицинските чиновници в Италия. Планира да прати и вентилатори.

Маските, които е изпратил, обаче престояли 10 дни в Италия преди да бъдат изпратени на тези, които имат потребност от тях. " Това е необикновено, не е допустимо. През това време хора са изгубили живота си. Важно е политиците да се пробват да спомагат на всички, които се пробват да оказват помощ ", възмущава се той.

За Донадони в този миг футболът е на назад във времето: " Сега най-важно е здравето, значимо е да победим вируса. След като това се случи, може да приказваме още веднъж за футбол и спорт ".
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР