Легендата на "Формула 1" Михаел Шумахер пострада изключително тежко по

...
Легендата на "Формула 1" Михаел Шумахер пострада изключително тежко по
Коментари Харесай

Германски доктор с мрачна прогноза за живота на Шумахер

Легендата на "Формула 1 " Михаел Шумахер пострада извънредно тежко по време на ски почивка преди съвсем шест години и от този момент фамилията му пази в загадка здравословното му положение. Сега към него още веднъж се разшумя, откакто някогашният водач беше признат в парижка болница за лекуване на сърцето със стволови кафези по новаторски способ, оповестява Gong.bg.
Лекуващият доктор Филип Менаш не пожела да разяснява резултатите от лечението и остави публицистите да търсят отзиви от други светила в тази област, които да създадат заключенията си на база известните досега обстоятелства за положението му.
Швейцарското издание "L'Ilustre " направи най-задълбоченото следствие досега и се свърза със считания за най-хубавия неврохирург в Европа проф. Ерих Ридерер. Той е лекувал хиляди пациенти в положението на Шуми - вегетативно или полусъзнание. И за жалост, неговите прогнози не са изключително оптимистични.
"Терапията, на която се подложи господин Шумахер, към момента е непозната за необятната здравна общност. Едва шестима души са били третирани с нея. И постоянно се касае за коронарен байпас. За страдание, това лекуване няма никакво въздействие върху неврологично положение. Аз церя хора в такова състояние от над 40 години и за жал при тях не можем да приказваме за излекуване, а единствено за възстановяване на общото положение ", изяснява медикът. И добавя, че продължителността на живота на такива пациенти варира и зависи от грижите, които се поставят за тях. Обикновено във вегетативно положение човек можел да живее към осем години.
"Предполагам, че за господин Шумахер се поставят допустимо най-хубавите грижи, тъй че той несъмнено е в по-добър тип от множеството пациенти с такава диагноза ", споделя още проф. Ридерер.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР