Членът на Залата на славата на бейзбола и легендата на Baltimore Orioles Брукс Робинсън почина на 86-годишна възраст

...
Легендата на Baltimore Orioles Брукс Робинсън, трети бейзмен, който спечели
Коментари Харесай

Легендата на Baltimore Orioles Брукс Робинсън, трети бейзмен, който спечели 16 последователни награди "Златна ръкавица" и е смятан от мнозина за най-великия полеви играч на тази позиция някога, почина, според изявление на семейство Робинсън и организацията Orioles.

Той беше на 86. Причината за смъртта не беше посочена.

„Ние сме дълбоко натъжени да споделим новината за смъртта на Брукс Робинсън“, се казва в изявлението. „Неразделна част от нашето семейство Orioles от 1955 г., той ще продължи да оставя трайно влияние върху нашия клуб, нашата общност и спорта бейзбол.“

Роден в Литъл Рок, Арканзас, Робинсън дебютира за Ориолс през 1955 г. и управлява горещия ъгъл в Балтимор през следващите 23 сезона.

Робинсън беше обявен за MVP на Американската лига през 1964 г. и помогна на Orioles да донесат шампионата на Световните серии в Балтимор през 1966 г. и през 1970 г., когато също беше обявен за MVP на Световните серии.

Той постави стандарта за играчи от трета база по време на кариерата си, с 18 селекции в Мача на звездите и рекорден брой награди "Златна ръкавица" за играч на позиция.

Робинсън е избран в Националната бейзболна зала на славата през 1983 г. в първата си година на гласуване.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР