Легендата на българския футбол Йордан Лечков гостува в студиото на

...
Легендата на българския футбол Йордан Лечков гостува в студиото на
Коментари Харесай

Лечков: Със сигурност не съм човекът, взел пари от Христо Христов

Легендата на българския футбол Йордан Лечков гостува в студиото на " Преди обед " в деня на своя 53-и рожден ден. Той приказва за своите години на деен футболист и описа за престоя си в Германия след своя гол във вратата на Бундестима на Световното състезание в Съединени американски щати.

" На рожден ден и на Йордановден не поканвам. Устроил съм се в Сливен. Всеки е добре пристигнал. Когато бяхме по-актуални, идваха повече хора. Сега идват по-малко. През 1994 рожденият ми ден беше доста прочувствен - ден преди мача с Германия. За мен целият ми живот е една смешка. Човек не би трябвало да се взима на съществено. Бяхме уверени в своите благоприятни условия в САЩ'94. Германците ни бяха подценили. Легнахме си в 5 сутринта. В Германия ми дадоха огромна сцена, на която да се осъществявам. Не бях добре признат в Германия след гола, тъй като отстранихме международния първенец ".

" Ако си физически квалифициран, ще си душевен резистентен. За мен цикълът би трябвало да бъде затворен. В Хамбург се усещах най-добре. Всичко е подредено. Човек не може да има единствено триумфи. Все още имам крепко семейство с двама сина, които ни ядосват всеки ден. Или по-точно ние тях ядосваме. За мен е огромна машинация, че всички живеем за децата си. Ще прозвучи егоистично, само че всеки живее за себе си. Децата би трябвало да имат своята независимост. В чужбина българите съумяват. Виждам съм доста кадърни хора в чужбина, със страшни мнения за тях, а в България... Оплюваме си нацията ".

" През пандемията затревяхме градинки. Гледам си билки, мента. Гледам ги за консумация, а не произвеждане. Копая картофи и домати. Ще изчакаме и ще забележим какво ще се случи на Конгреса. Продължавам да настоявам, че всичко, което се случи, е непозволено. Не е по правилник и закон. Тези решения, които се взимат, са непозволени. Ако има естествена правосъдна система, това няма да се случи. Оставката на Боби Михайлов беше подадена под напън. Това е човек, който е определен. Хубавото на футбола е, че можеш да си покажеш опциите. В България всичко е наопаки. Ние би трябвало да даваме оценка на политиците и да ги натискаме. Те би трябвало да се стараят да завоюват доверието ни ".

" Със сигурност не съм аз членът на Изпълкома, който е взел пари от Христо Христов. Това е несериозно. Органите, които дават отговор за това нещо, би трябвало да проверяват. Като кажеш А, би трябвало да кажеш и Я. Младото потомство влиза в една удобна зона и не желае повече. Дано ориста си направи една смешка и се класираме на Европейско. Ще има шампионати. Всичко би трябвало да се прави превантивно. Този вирус би трябвало да го минем всички. То е неизбежно ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР