Легендата на българската спортна гимнастика и председател на организационния комитет

...
Легендата на българската спортна гимнастика и председател на организационния комитет
Коментари Харесай

Йордан Йовчев: Имаме големи шансове за медали на финалите

Легендата на българската спортна гимнастика и ръководител на организационния комитет на Световната купа във Варна Йордан Йовчев е удовлетворен от представянето на българските състезатели, които се класираха за осем от финалите на обособените уреди.

На по два уреда ще играят Йордан Александров (успоредка и на висилка), Божидар Златанов (на прескок и на успоредка) и Еди Пенев (на висилка и на земя), а Димитър Димитров и Никол Стоименова надлежно на прескок и на греда.

" Докато не завърши постоянно има огромна доза неспокойствие и малко или доста една вяра до последно. Колкото и да знам, че подготовката е минала сполучливо, постоянно всичко може да се случи, тъй като в нашия спорт от време на време стават и най-неприятните неща. Ще дам образец с Кевин, който е най-трениран. Проведе задоволително добра подготовка, само че, за жалост, на земна гимнастика, на неговия коронен апарат, позволи неточност и това го лиши от присъединяване на финалите ", сподели Йовчев след квалификациите.

" Няма по какъв начин да не бъда удовлетворен, толкоз доста финали не сме имали до момента. Това значи, че се движим в действителност в вярната посока. Трябва да поздравим персоналните треньори, които работят със състезателите, старши треньорите, благодаря и на медиите, които отразявате постигнатото от момчетата и девойките. Един добър състав и страховит колектив, визирайки изцяло организацията по провеждането на Световната купа. Благодаря на всички тези, които поставиха старания това събитие да стане действителност ", добави той.

Йовчев, който е притежател на четири оценки от олимпийски игри, възможностите на българските състезатели да завоюват медали в осемте финала.

" Надявам се състезателите да подходят трезво към присъединяване си на финалите. Там всичко стартира от нула, за хубаво или за неприятно. Всеки има своя късмет и ние би трябвало да разчитаме на това. Сигурен съм, че ще бъдат виновни, тъй като те самите осъзнават, че имат действителни шансове за реализация на финалите и късмет за медали. За нас остава в действителност вярата, че те още веднъж ще изиграят съчетанията си добре. Разбира се, имаме запас, има какво към момента да прибавим, какво да доизчистим. Твърдо имам вяра, че по отношение на конкуренцията българите в действителност стоят добре. Справят се добре и са с действителни шансове за медали ", добави олимпийският вицешампион на халки от Игрите в Атина 2004.

Автор: Ива Кръстева/БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР