Легендарният треньор на Милан Арико Саки вижда изключително много прилики

...
Легендарният треньор на Милан Арико Саки вижда изключително много прилики
Коментари Харесай

Легендарен треньор: Пеп и Клоп са мои духовни наследници

Легендарният треньор на Милан Арико Саки вижда извънредно доста прилики сред себе си и и двамата топ управител в света сега - Юрген Клоп и Пеп Гуардиола. Той счита, че двамата са траяли наследството му да практикуват забавен и трогателен за публиката футбол.

"Футболът им е доста подобен с моя и извънредно оценявам техните полезности и разбирания. Моят Милан беше иноватор, тимовете на Пеп и Клоп на собствен ред не престават нововъведенията и до ден сегашен ", разяснява Саки.

"Те разсъждават като мен - би трябвало да направиш футбола с изключение на печеливш и интерес за публиката да следи. Това е по-трудно, в сравнение с множеството считат. Футболът би трябвало да е доминация, музика и хубост ".

"Ако трябваше да предпочитам някой всред Клоп, Пеп и Почетино щеше да съм в огромна неволя. Тримата са ми любимци и всеки практикува същите правила, без значение, че системите им на игра са разнообразни ".

Легендарният италианец не подмина и различен собствен сътрудник, съдействал доста за британския футбол - някогашният управител на Арсенал Арсен Венгер.

"Нека да кажа две думи и за Арсен Венгер - той революционизира Висшата лига, страховит е ", приключи Саки.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР