Легендарният тенис треньор Ник Болетиери, който помогна за развитието на

...
Легендарният тенис треньор Ник Болетиери, който помогна за развитието на
Коментари Харесай

Легендарният тенис треньор Ник Болетиери си отиде от този свят на 91 години

Легендарният тенис треньор Ник Болетиери, който оказа помощ за развиването на звезди от ранга на Андре Агаси, Мария Шарапова, Моника Селеш и Борис Бекер, е умрял на 91-годишна възраст, оповестиха от Академия IMG в свое изказване.

Болетиери страдаше от бъбречна зараза, като преди две седмици щерка му – Анджелик Ан, разкри, че той е на смъртно легло.

„ Ник Болетиери, именитият треньор по тенис и създател на Тенис Академия Ник Болетиери, която служи като основа за основаването на Академия IMG, си е отишъл от този свят “, се споделя в известието.

A pioneer, a visionary, a mentor, a coach, and a friend

One of the biggest influences in the game of tennis, Nick Bollettieri, has passed away at the age of 91. Our condolences go out to his family, friends and everyone he impacted.
— ATP Tour (@atptour)

Роден в Ню Йорк в семейство на италиански имигранти, Болетиери се захваща се треньорство в тениса, откакто приключва право, и отваря тенис академия в Бредънтън, Флорида, през 1978 година. Гигантът за състезателен мениджмънт IMG закупува академията девет години по-късно, само че Болетиери продължава да управлява тенис програмата й. Сестри Уилямс са измежду други известни играчи, които извличат изгода от помощта на именития експерт, до момента в който доста академии следват неговия проект.

„ Толкова доста мемоари, не съм сигурен от къде да стартира. Никиии, по този начин те назовах отдавна. Благодаря ти за прекараното време с мен, знанията, отдадеността, експертното мнение, желанието да споделиш своите умения, персоналния интерес в това да си мой наставник и това, че ми даде най-хубавата опция да последвам фантазиите си. Ти беше идеалист и пионер в нашия спорт, в действителност неповторим самичък по себе си “, написа в Инстаграм някогашният №2 в света Томи Хаас, който понастоящем е турнирен шеф на Мастърса в Индиан Уелс.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР