Легендарният режисьор Франсис Форд Копола винаги е изразявал открито недоволството

...
Легендарният режисьор Франсис Форд Копола винаги е изразявал открито недоволството
Коментари Харесай

Форд Копола: Дори добри филми като „Дюн“ и „Смъртта може да почака“ са почти еднакви

Легендарният режисьор Франсис Форд Копола постоянно е изразявал намерено недоволството и рецензията към актуалното комерсиално кино и въздействието му върху смяната на вкусовите желания на феновете.

През 2019г. Франсис Форд Копола назова филмите на Marvel „ отвратителни “, като поддържа Мартин Скорсезе в рецензиите към преобладаващите в киносалоните филми за супергерои. Тогава той съобщи пред публицисти: " Когато Мартин Скорсезе сподели, че филмите на " Marvel " не са кино, той беше изцяло прав, тъй като ние чакаме да научим нещо от киното - знание, ентусиазъм, прояснение. "

Според него при заглавията за супергерои феновете гледат еднакъв филм още веднъж и още веднъж, без да научат освен това.

По-късно разясни, че не става дума само за филмите на Marvel, като сподели, че е „ непоносимо “ по какъв начин филмовата промишленост в днешно време слага комерсиалното пред изкуството. Пред списание GQ Копола още веднъж изрази рецензия към положението на холивудските филми и еднообразието на Marvel.

Дори студийните филми, които Копола счита за положителни, си наподобяват ненапълно, твърди режисьорът. „ Например надареният Дени Вилньов сътвори, Кари Фукунага - „ Смъртта може да изчака “ —и двамата са извънредно способни. В последна сметка обаче двата кино лентата доста си наподобяват и описват едно и също, можем да изведем идентична поредност. Това ненапълно е разумно, в случай че желаят да оправдаят бюджета си. "

През 2019 година Копола подлага на критика „ неналичието на риск “, която съществува в холивудската кино продукция в наши дни. „ Казвал съм и преди, правенето на филм без риск е като да правиш бебе без секс. Част от него е риск и това го прави толкоз забавен, по тази причина научаваме толкоз доста, когато е изработен “ – споделя Копола.

Копола последно режисира игралния филм „ Между в този момент и изгрева “ („ Twixt “) от 2011 година, сега той е в развой на разработка на своя план „ Megalopolis “. За него преди време той показа: " Мисля, че огромните вести тук са, че към момента съм същия, какъвто бях преди 20 или 40 години. И към момента съм подготвен да снима мечтания филм, даже да би трябвало да дам от личните си пари, а съм кадърен да похарча до 100 милиона $, в случай че би трябвало. Не бих желал, само че ще го направя. “

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР