Легендарният производител на хеликоптери Bell проведе тест, който показва, че

...
Легендарният производител на хеликоптери Bell проведе тест, който показва, че
Коментари Харесай

Digital age: Новата технология, която превръща хеликоптерите в бойни самолети по време на полет

Легендарният производител на хеликоптери Bell организира тест, който демонстрира, че новият мотор за неговия коренен хибриден дизайн самолет-хеликоптер работи. 

Двигателят съчетава турбовал и турбореактивен мотор за политане и кацане отвесно, трансформирайки се в военен аероплан по време на полет. Ключът към този високоскоростен мотор с отвесно политане и кацане (HSVTOL) е способността на ротора да се сгъва. Когато хибридният аероплан стартира да се движи хоризонтално, лопатките бързо се сгъват. Роторът стопира да работи и транспортното средство се трансформира в аероплан, задвижван извънредно от своите турбореактивни мотори, както би направил A-10 Thunderbolt.

На доктрина този дизайн съчетава най-хубавото от двата свята: маневреността и стабилността на хеликоптер по време на политане и кацане и маневреността и скоростта на аероплан. Неговата същина - изключително когато се закупува с дизайн на ротационен мотор като прословутия V-22 Osprey - е, че прибирането или сгъването на лопатките към тялото на самолета доста понижава съпротивлението и разрешава доста по-високи скорости, написа. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР