Легендарният Ориент Eкспрес, пътуващ по маршрута Париж - Истанбул, пристигна

...
Легендарният Ориент Eкспрес, пътуващ по маршрута Париж - Истанбул, пристигна
Коментари Харесай

Стотици посрещнаха Ориент Експрес във Варна | Влакът легенда ще престои над 3 часа в морската столица

Легендарният " Ориент Eкспрес ", пътуващ по маршрута Париж - Истанбул, дойде във Варна към 17.40 ч., съобщи кореспондент на Moreto.net.

Стотици варненци и посетители на града пристигнаха на жп гарата в морската столица, с цел да видят и да се снимат с най-известния трен в света. По традиция пасажерите бяха приветствани с питка и сол.

Композицията се състои от 15 вагона. В нея пътуват 83-ма туристи от разнообразни страни, максимален брой са американците и англичаните. За пасажерите се грижи личен състав от 47 души.

Влакът ще направи престой от над 3 часа във Варна и в 21.15 ч. ще потегли към Турция.

След като мина границата с Румъния, " Ориент Експрес " дойде на Централна гара в Русе малко след 13.00 ч. с два румънски локомотива. В крайдунавския град влакът беше зареден с вода, мина механически обзор и гранична инспекция.

След 50-минутен престой влакът отпътува за Варна с локомотив Siemens Smartron.

Описаният от Агата Кристи " Ориент експрес “ извършва маршрута Париж – Истанбул един път годишно, а незабравимото пътешестване трае 6 дни. Легендарната влакова комбинация бе възобновена през 1997. Някои от вагоните разполагат с ресторант, бар и зали за развлечения. Средната цена за билета е 8000 евро, само че варира съгласно класата на купето и продължителността на пътуването

За последно историческият влак, разказан от Агата Кристи, спря във Варна на 27 август 2019 година Тогава в него пътуваха 91 пасажери от 12 националности.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР