Легендарният френски актьор Жерар Депардийо, който прие и руско гражданство

...
Легендарният френски актьор Жерар Депардийо, който прие и руско гражданство
Коментари Харесай

"Руснакът" Депардийо прие православието

Легендарният френски артист Жерар Депардийо, който одобри и съветско поданство от Путин през 2013 година, стана православен християнин. Той бе кръстен в църквата " Свети Александър Невски " в Париж по съветските православни догми, заяви ТАСС. Представител на храма съобщи, че не може да назове името, което Депардийо е получи при кръщението си, само че акцентира, че „ това беше ненадейно, само че доста прелестно събитие “.

71-годишният френският артист, който има зад тила си над 200 кино функции, изясни своето предпочитание да стане православен с въздействието на съветските свещеници върху него - най-вече на митрополит Тихон от Псков, който е и нравствен консултант на Владимир Путин.

Депардийо е израснал като католик, само че в никакъв случай не е бил кръщаван и не е посещавал черква. " Бях цялостен с нематериалност, без даже да знам. Винаги са ме вдъхновявали мистичните текстове, изключително „ Изповедта на Свети Августин ”. Но католическата литургия ме изморява ”, изповядва се артистът в свое неотдавнашно изявление пред френския в. „ Ла Кроа ”.

Това не е първото духовно посвещение, на което Депардийо се подлага. През 70-те години той на два пъти е приемал исляма, посещавал е постоянно Парижката джамия. По-късно се обръща към будизма и индуизма. Пред публицистите, които са участвали на православното му кръщение, артистът е декларирал, че не отхвърля разновидността някой ден да одобри и юдаизма.

Ценител на виното, безгрижник, скандалджия - в последно време 71-годишният Депардийо е по-малко прочут с филмовите си функции и повече с изцепките си и другарството с Владимир Путин, който през 2013-а му даде съветско поданство " за заслуги към съветската просвета ". Година по-рано артистът бе декларирал, че ще откаже от френския си паспорт поради непостижимите налози, които родината му постанова, като в началото се реалокира в Белгия.

От предишното е прочут с функциите си в " Двама мъже в града ", " XX век ", " Последната жена ", " Дантон ", " Последното метро ", " Сирано дьо Бержерак " (който му носи " Сезар ", номинация за " Оскар " и премия от Кан), " Полиция ", " 1492: Завладяването на парадайса ", " Желязната маска ", " Астерикс и Обеликс против Цезар ", " Животът на Пи " и други.

В последните години изигра две исторически персони от съветската история - Распутин в едноименния филм от 2011 година и Сталин в " Креслото на Сталин " (2016). Неотдавна съветската преса заяви, че Депардийо е приел да изиграе и ролята на Брежнев във филм на хърватския режисьор Лордан Зафранович.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР