Легендарният американски режисьор Ейбъл Ферара пристига в Пловдив за 13-ото

...
Легендарният американски режисьор Ейбъл Ферара пристига в Пловдив за 13-ото
Коментари Харесай

Легендата Ейбъл Ферара идва на София филм фест в Пловдив

Легендарният американски режисьор Ейбъл Ферара идва в Пловдив за 13-ото издание на София филм фест под тепетата. Той ще показа своя паметен филм „ Кралят на Ню Йорк ” на 19 март, след което ще се срещне с публиката на открита полемика. В същия ден в Пловдив ще дойде и израелският режисьор Дорон Еран, който идва със своя „ Нов Дух ”.

„ Кралят на Ню Йорк ” е филм от 1990 година в който играят куп изключителни артисти, измежду които Кристофър Уокън, Лорънс Фишбърн и Стив Бушеми. Историята споделя за престъпния свят в мегаполиса и ни среща с забавни персонажи от подземния свят.

Израелският режисьор Дорон Еран пък ще показа най-новия си филм „ Нов дух ”. Той споделя вълнуваща история за двама братя – единият от които става извънредно правоверен евреин, а другият приема християнството и стартира да проповядва думите на Исус.

Освен задграничните посетители, за пловдивското издание на София филм фест ще дойдат и доста български посетители. За откриването на фестивала на 15 март с кино лентата 8’19’’ идва огромна част от екипа, измежду които Ирмена Чичикова, Иван Бърнев и други Българското заглавие „ Радиограмофон ” също идва с артисти от огромния екран – като Яна Титова и Александър Алексиев.

Програмата на фестивала е богата с доста филми, наградени на другите европейски и американски фестивали. Пловдивчани ще могат да видят носителя на огромното отличие от самостоятелния американски „ Сънданс ” „ Убийство в Кайро ”. Награденият със „ Сребърен лъв ” от Венеция за 2017 година „ Фокстрот ” също идва под тепетата – филм на режисьора Самуел Маоз, към този момент притежател на „ Златен лъв ” за кино лентата си „ Ливан ”. „ Убийството на свещения елен ” е друго от наградените заглавия – отличен за „ Най-добър сюжет ” на фестивала в Кан.

Не бива да се пропущат и забавни филми, като „ Търсач на удоволствия ” на Паоло Вирдзи, прочут с „ Лудетини ”, швейцарско-френският „ Песента на скорпионите ”, за избавителната мощ на песента, както и унгарският „ Луната на Юпитер ” за прострелян млад бежанец, който изкарва тежки дни в бежански лагер. Музикалните почитатели би трябвало да си отбележат и документалния „ Ерик Клептън: Live in 12 bars ”, а за феновете на изкуството наложителен е „ Манифест ” с Кейт Бланшет, чиято тематика са другите текстове на футуризма, дадаизма и други арт-течения от 20 век.

13-ото издание на София филм фест в Пловдив стартира на 15 март и ще продължи до 25 март в LUCKY Дом на киното. Фестивалът е част от културната стратегия и се организира с поддръжката на Община Пловдив. Билетите са в продажба на цена от 7 лева и 6 лева за учащи и пенсионери. Резервации и цялостна стратегия може да видите на уеб страницата на LUCKY Дом на киното kinolucky.com, както и на boxoffice.bg.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР