Легендарният актьор Джон Малкович, който в момента е в България

...
Легендарният актьор Джон Малкович, който в момента е в България
Коментари Харесай

Изпращаме Малкович с мартеница, каза кога ще се върне

Легендарният артист Джон Малкович, който сега е в България за три представления на пиесата „ В самотата на памуковите полета “ в Народния спектакъл на 16, 17 и 18 февруари, най-вероятно ще бъде у нас и през лятото. Но с зрелище на Виенската филхармония. Идеята е то да бъде показано в границите на Варненско лято 2023. Това разгласи самият той в изявление за новия български онлайн платформа за просвета Artportal.news.


-->
Интервюто е извънредно и единственото, взето на българска земя от родна медия. Самият Малкович обаче направи уточнението, че към момента не е несъмнено дали в действителност България ще влезе като точка от турнето представлението, тъй като знае, че през лятото ще има турне с Виенската опера и филхармония, само че не и кои са съответните дестинации.

По информация на Artportal.news постановката, с която Малкович се чака да се завърне през лятото у нас, е „ Дяволска комедия – Самопризнанията на един палач “. В едно от ревютата си за постановката, „ Ню Йорк Таймс “ показва, че в нея Малкович влиза в обичайния си облик на умопобъркан. Преговорите за гостуването на „ Дяволска комедия “ към този момент са в напреднал стадий и следва подписването на контракт.

В София Джон Малкович дойде на 13 февруари с полет от Атина и даде извънредно и доста персонално изявление за Artportal.news. В другарски диалог, траял над 1 час, Малкович приказва почтено и намерено за театъра, киното, заобикалящия ни свят и всичко, което го е развълнувало в последните няколко години. Пред Ивайла Велева (мениджър наличие на стрийминг платформата 7arts.bg) холивудската легенда споделя за пръв път и за другарството си с Ясен Пеянков – един от най-успелите български артисти в Съединени американски щати, който е част и от трупата на Steppenwolf.

Малкович приказва и за срещата си с различен прочут на запад български актьор – Самуел Финци, с който неотдавна си партнираха в постановката „ Сенека “. Самият Финци следва да гостува напълно скоро още веднъж на сцената на Народен спектакъл „ Иван Вазов “ с паметната режисура „ Един кон влезнал в бар “ - копродукция на Дойчес спектакъл (Берлин), Залцбургски фестивал и Бургтеатър (Виена).

„ Много съм благополучен още веднъж да съм в България. Харесвам извънредно доста София “, уточни още Малкович. Актьорът описа и за идното разкриване на галерия с негови снимки на световноизвестния фотограф Сандро Милър, която също гостува в София от 17 февруари в Квадрат 500.

От българската столица Малкович ще отпътува, носейки със себе си особено направена за него обичайната мартеница. Тя съставлява етнографски венец от вълна, направен на ръка върху който са инкрустирани разнообразни знаци от българския обичай и просвета – хлопка, пендар, житни зърна, гайдар. Велева описа на холивудската звезда историята на българската традиция да се носят преплетени червени и бели конци за здраве и шанс, поднасяйки му подаръка от екипа на Arportal.news.



Медийната платформа за просвета Artportal.news е естествено продължение на 7ARTS.BG - първата българска стрийминг платформа. Тя сплотява театралните и кино изкуства на едно място, правейки ги налични за гледане през телефон, компютър или таблет, от всяка точка на България когато и да е. Сега Artportal.news си слага задачата да се трансформира в българският чекпойнт за просвета, където среща си дават обективната публицистика, качествената информация и настоящите арт събития у нас.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР