Легендарната Орнела Мути пристига в България като специален гост на

...
Легендарната Орнела Мути пристига в България като специален гост на
Коментари Харесай

Орнела Мути идва в София

Легендарната Орнела Мути идва в България като специфичен посетител на тазгодишното издание “Фестивал на италианското кино в България ”, оповестява " 24 часа ".

``
реклама

Актрисата, добила известност у нас с филмите “Бони и Клайд по италиански ”, “Последната жена ”, “Лудо влюбен ”, идва особено за Седмица на италианското кино по света.

Хубавата актриса прави филмовия си дебют с лентата “Най-красивата брачна половинка ”, която излиза през 1970 година Макар към този момент да е баба на трима внуци, 64-годишната италианска звезда наподобява прелестно, още се снима в киното, а допреди няколко години даже позираше гола за фотоси. По нейния път потегля и щерка ѝ Найк Ривели, която също обича да театралничи без облекла.

Почетен посетител на събитието, поради което тя идва в София, ще бъде и един от най-успешните италиански режисьори за всички времена Джанкарло Джанини. Той е номиниран за “Оскар ” за “Паскуалино седемте хубавици ” и е притежател на влиятелни награди от фестивала в Кан и други международни кино конгреси.

Девет кино ленти ще показват върхови достижения в разнообразни сфери на една от най-живописните области в Италия - Пулия.

Фестивалът на италианското кино в България се провежда от Италианската комерсиална камара у нас в партньорство с НДК. Програмата започва със закачливата комедия “Измамно богати ” на 17 юни от 19 ч в кино “Люмиер Лидл ”. Сред филмите, които ще бъдат показани, са още мюзикълът “Разходка под слънцето ”, “Двама дребни италианци ”, “Неудобна комедия ”, “Агенция за неистини ”, “Сходна орис ”, “Руди Валентино ”, “Лесен живот ” и други

Домакин на тазгодишното издание на фестивала ще бъде кино “Люмиер Лидл ”. Той ще продължи до 28 юни и в “Дом на киното ”.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР