Лечението на рака на пикочния мехур и меланомът със средствата

...
Лечението на рака на пикочния мехур и меланомът със средствата
Коментари Харесай

Непиенето на вода и пушенето увеличават риска от рак на пикочния мехур

Лечението на рака на пикочния мехур и меланомът със средствата на имуноонкологията показаха по време на конференция. Събитието се провежда от фармацевтична компания MSD. Целта е да се сложи цикъл от конференции, свързани с имунотерапията, а мотивът е международният месец за битката с меланом и рака на пикочния мехур.

Д-р Марчела Колева, завеждащ Клиника по здравна онкология, показа настоящите данни и статистика за честотата на рака на пикочния мехур.
В Европейски Съюз то е четвъртото по периодичност заболяване при мъжете и осмото при дамите.

Според данни от Националния рамков указател новозаболелите през 2015 година са 1 745.

Според данните през 2017 година в Съединени американски щати са диагностицирани 79 хиляди нови случаи, а смъртните 17 000.

Сред рисковите фактори, които доктор Колева открои са тютюнопушенето и не пиенето на задоволително количество вода.

Така при пушачите се следи четири пъти повече нарастване на честотата на болестта по отношение на непушачите.

Ракът на пикочния мехур в напреднал етап обичайно се лекува с химиотерапия, само че доста от пациентите са несъответствуващи или лечебните варианти са лимитирани най-често поради преклонна възраст или съществуването на съпътстващи болести.

Доказана е успеваемостта на чекпойнт инхибитори при хора, които не са отговаряли на критериите за лекуване с цисплатина и други случаи на напреднали етапи на рака на пикочия мехур.

Всъщност няма скрининг на рака на пикочния мехур. Обичайно пациентите се явяват при лекаря, когато са забелязали кръв в урината и то без болежка. Медицинската история - е първата стъпка, която би трябвало да насочи лекаря и пациента за по-нататъшни клинични проучвания и образни проучвания - цистоскопия.

Данните за меланомът показа доктор Красимир Киров, завеждащ Клиниката по онкодерматология УМБАЛ " Царица Йоана ". Според данните за 2015 година 300 хиляди души са болни от меланом в международен мащаб. Смъртността е 59 000. За съпоставяне през 2011 година смъртността е била по-висока - 69 000

В България меланомът е рядко заболяване. Поради минус на регистрацията към момента се записват напреднали меланоми. Техният брой е към 500 на година, а броят на умрелите пациенти е към 180 годишно, съобщи доктор Киров.
Като проблем доктор Киров открои фактът, че един от препаратите, употребявани за лекуване, не се имбурсира от НЗОК. В някогашна Югославия, да вземем за пример се реимбурсира цялостният набор от препарати.

Стана ясно още, че имунотерапията за рака на пикочния мехур не спада към по този начин наречените нови молекули./news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР