Лечение за COVID-19 в света няма. Ваксина за грип има,

...
Лечение за COVID-19 в света няма. Ваксина за грип има,
Коментари Харесай

Проф. Ангелов: Лечение за COVID-19 няма

Лечение за COVID-19 в света няма. Ваксина за грип има, ваксина за COVID-19 няма. Това сподели от трибуната в Народното събрание здравният министър проф. Костадин Ангелов. Той беше в Народно събрание, с цел да отговори на въпросите по какъв начин се структурират дейностите и политиката на държавното управление в областта на опазването на здравето във връзка с изключителната епидемиологична конюнктура, обвързвана с ковид.

Проф. Ангелов съобщи, че сега е невероятно да се направи проект за ковид по сходство на проекта за пандемичния грип.

" За какъв реален проект приказваме при толкоз незнайни, които има. За реален проект може да се приказва, когато има доказателства. Все още липсват най-достоверните изследвания за COVID-19. Да се направи проект по сходство на проекта за пандемичния грип, който да стъпва на обстоятелства, е неосъществим ", съобщи министърът.

Пред депутатите той опита да обясни разликите сред COVID-19 и сезонния грип.

" Грип и COVID-19 са две безусловно разнообразни болести, които нямат нищо общо между тях. Ваксина за грип има, ваксина за COVID-19 няма ", съобщи министърът.

Той повтори, е има сериозен дефицит на лекари и медицински експерти, изключително в лечебните заведения отвън регионалните центрове. И на брифинга на Националния действен щаб тази заран министърът призна, че навлизаме в сериозен стадий от развиването на епидемията. Необходима е помощ за лекарите, които работят на първа линия.

" Не знам кой защо ще се хваща и кой какви планове има да прави, само че аз ви предлагам да се хващаме и да се държим крепко единствено и само за науката ", прикани Ангелов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР