Лазанята се прави с плънка от кайма и някакви зеленчуци,

...
Лазанята се прави с плънка от кайма и някакви зеленчуци,
Коментари Харесай

Да си приготвим здравословна лазаня

Лазанята се прави с плънка от кайма и някакви зеленчуци, само че всеки може да си я подготви, както откри за добре и както избира. Може да се сложат сирена, разнообразни типове салами, а за какво не и да се направи постна – единствено със зеленчуци и подправки. Корите за лазанята могат да бъдат приготвени вкъщи, а можете да си ги купите и от магазина. Естествено домашно направените стават по-добри от купените, само че пък лишават прекалено много време на домакинята.

Но макар, че лазанята в действителност е доста вкусна и относително лесна за приготовление, тя е и много калорична храна. Не бихме могли да похапваме от нея, изключително в случай че се опитваме да се храним здравословно. Или пък е допустимо? Всичко е допустимо в необятния кулинарен свят, единственото, което ви е належащо е дребна доза въображение и огромно количество предпочитание. Представяме ви рецепта за здравословна лазаня:

Зеленчукова лазаня без кори

Необходими артикули: 4 огромни патладжана, сирене, кашкавал, гъби, лук, доматено пюре, царевица, риган, сол, зехтин

 Лазаня със спанак

Начин на подготвяне: Цялата концепция на тази рецепта е да заместите корите за лазанята с патладжана. Необходимо е да нарежете патладжаните на филии с дебелина към 1 см и да ги поръсите със сол, след което ги оставете да се отцедят от горчивината си. Когато сте подготвени с тази процедура, запечете напълно малко патладжана в тефлонов тиган, без лой.

Започнете нареждането на патладжана в авансово намазана с лой тавичка. Върху него започнете да слагате натрошеното сирене, нарязаните гъби, царевицата, настъргания кашкавал и доматеното пюре, авансово подправени с ригана. После отново сложете ред патладжани и ред плънка и по този начин, до момента в който свършите с плънката. Най-отгоре завършете с патладжани и по избор наръсете с кашкавал. Запечете във фурна на 180 градуса за към 30 минути.

Ако желаете, можете да си приготвите здравословна лазаня и с кори, само че за плънка прибавете лук, морков, спанак, нарязани черни маслини и кайма. Сложете миризмите, които обичате и редете, както елементарната лазаня. Независимо, че има кори и този тип лазаня ще бъде по-здравословна от класическата, поради зеленчуците, които ще добавите.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР